Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Piaţa agroalimentară din centrul Albei Iulia a scăzut considerabil. „Nu mai sunt bani”, se plâng agricultorii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piata agroalimentara centru Alba Iulia07Piaţa agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia reprezenta acum câţiva ani unul dintre cele mai importante centre de comerţ, de unde o bună parte din albaiulieni se aprovizionau zilnic. Criza economică, înfiinţarea companiilor multinaţionale, sau preţul prea mare comparativ cu oferta au dus la scăderea numărului consumatori de la tarabe.

Am stat astăzi de vorbă cu o parte din puţinii comercianţi care se aflau în piaţă, care s-au plâns de numărul scăzut de consumatori. „Nu mai sunt bani”, spunea o doamnă în vârstă de 60 de ani, în vreme ce un trecător a spus: „aici sunt cele mai mari preţuri din oraş”. „Noi avem produse 100% româneşti, crescute de noi, în grădinile noastre”, a continuat comerciantul, dezamăgit că nu a vândut prea multe produse.

Cumpărătorii s-au plâns de preţurile mult prea ridicate, iar agricultorii de apariţia aprozarelor care le-au ruinat practic afacerea. Cert este că nu se mai prea face profit în piaţa agroalimentară din Alba Iulia, majoritatea tarabelor sunt goale, iar consumatorii aleg hipermarketurile de unde au o gamă variată de produse, la preţuri mai avantajoase, deşi nu există certitudinea că ele sunt 100% naturale.

Iată cum a arătat piaţa într-o zi de luni, la o oră potrivită de comerţ.

[nggallery id=1121]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea