Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ Peste 80 de persoane au donat sânge, la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei organizate de spitalul din localitate în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba și Arhiepiscopia Alba Iulia

Încă de la primele ore ale dimineții de astăzi ( marți, 9 aprilie), mai bine de 100 de persoane s-au prezentat la Spitalul din Cugir pentru a lua parte la campania de donare de sânge organizată de unitatea locală de sănătate în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba și Arhiepiscopia Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit doctorului chirurg Terezia Mureșan – director medical la spitalul orășenesc Cugir, demersul a fost o acțiune de succes, cu rezultate peste așteptări. A fost un eveniment bine organizat, bine popularizat și mediatizat din partea bisericilor din Cugir și Vinerea, de către instituția locală de sănătate și de alți factori implicați în campanie. O reușită care a avut la bază, bunăvoința și spiritul de solidaritate civică al cetățenilor.

,,Sincer, nu ne-am așteptat să se prezinte atâta lume, începând de la elevi de liceu până la persoane de vârsta a treia. Este un lucru deosebit care presupune un interes major pentru comunitatea locală. Doresc să specific faptul că din cei peste 100 de cetățeni care și-au manifestat dorința să doneze sânge, la peste 80 dintre ei s-a reușit recoltarea fluidului viu care salvează vieți. Urmează ca în perioada următoare să ne preocupăm pentru organizarea la Cugir a unei noi campanii, la care vor avea ocazia să ia parte atât cei care n-au mai prins locuri pentru donare, precum și alți binevoitori. Vreau să le mulțumim celor care au înțeles că donarea unei unități de sânge face diferența dintre viață și moarte!”, nea declarat dr. Terezia Mureșan.

De reamintit că în conformitate cu legea, donatorilor li se acordă o zi liberă (în ziua donării). Aceștia vor primi 7 tichete de masă, pentru produse alimentare ( 1 tichet= 9,57 lei) și vor beneficia de reducere de 50% la abonamentul pentru transportul comun pentru o perioada de o lună. De asemenea, donatorul, poate primi, la cerere, un buletin de analize, cu rezultatele testelor efectuate cu ocazia donării.

   (C.P.)

[nggallery id=6974]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea