Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Peste 50 de moți din Apuseni participă azi la SebeŞ, la al treilea protest împotriva Kronospan S.A.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

motii la protest impotriva poluarii la Sebes10În solidaritate cu sebeșenii care doresc luarea unor măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului lor, un grup de peste 50 de moți au plecat azi dimineață în jurul orei 11, din centrul orașului Câmpeni, pentru a participa la cel de-al treilea miting organizat astăzi în municipiul Sebeș.

Majoritatea dintre aceștia sunt acei care au participat în 2013 și 2014 la protestele din Câmpeni și localitățile învecinate împotriva proiectului minier de la Roșia Montană în care firma canadiană RMGC urmărea exploatarea aurului cu cianuri, moții având la ei steaguri tricolore, portavoce și mai multe pancarde cu diferite mesaje întâlnite și la protestele anterioare.

Aceștia au anunțat că merg la protestul de la Sebeș în semn de solidaritate cu ecologiștii care doresc un aer curat și stoparea investiției S.C. Kronospan S.A., firma ce a obținut decizie favorabilă din partea APM Alba de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000 tone/an.

Totodată, moții au anunțat că doresc în continuare ca Munții Apuseni și tot județul să rămână nepoluat, anunțând eventuale proteste împotriva firmei canadiene care a notificat zilele trecute autoritățile române că vrea să reia consultările pe tema proiectului minier de la Roşia Montană.
Ovidiu CULDA

[nggallery id=2951]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea