Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 200 de kg de legume și fructe pentru copii și bătrâni din Aiud aflați în dificultate. Donații făcute de preșcolari și cadre didactice de la Grădinița nr. 2 din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

donatii gradinita 2 aiudÎn perioada 16 – 20 noiembrie 2015, la Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Aiud, a avut loc Campania Socială: „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”.

Campania a implicat strângerea de legume şi fructe de către preşcolarii voluntari din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 Aiud s-a implicat în această campanie şi cu scopul de a sensibiliza preşcolarii şi cadrele didactice, cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii, afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers, s-a intenţionat să se consolideze abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea.

La această activitate au participat toate cele zece grupe de preşcolari ale grădiniţei, alături de cadrele didactice, sub îndrumarea doamnei director Cornelia Soporan.

donatii 2 gradinita 2 aiudPreşcolarii voluntari de la grupele mari împreună cu educatoarele s-au deplasat la domiciliul copiilor şi bătrânilor aflaţi în dificultate, pentru a dărui fructele şi legumele pregătite special pentru ei.

Astfel, au fost colectate peste 200 kg de fructe și legume, care au fost donate copiilor nevoiaşi de la Grădinița cu Program Prelungit nr.2 (8 copii) sau bătrânilor nevoiaşi (10 bătrâni) aflaţi în evidenţa Aşezământului “Ilie Tesviteanul” Aiud.

Prin această activitate extracurriculară, preșcolarii grădiniței au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei, bătrânilor și copiilor care au nevoie de mai mult ajutor din partea comunității.

„Bunătatea, generozitatea și solidaritatea ne-a unit pe toți în jurul legumelor și fructelor donate, bucurii care nu pot fi simțite decât dăruindu-le”, a declarat doamna profesoară Cornelia Soporan, directorul grădiniţei. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea