FOTO. Peste 200 de elevi de gimnaziu din Aiud au fost sfătuiți de polițiști să circule cu atenție și să nu traverseze strada fără să se asigure

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Peste 200 de elevi de gimnaziu din Aiud au fost sfătuiți de polițiști să circule cu atenție și să nu traverseze strada fără să se asigure. Activitatea a fost cuprinsă în cadrul campaniei “Fii deștept în trafic”, derulat de Poliția Română, în luna octombrie.

Azi, 30 octombrie 2019, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, s-au întâlnit cu peste 200 de elevi ai școlilor gimnaziale “Axente Sever” și „Ovidiu Hulea” din Aiud, în cadrul unor lecții care au vizat siguranța rutieră.

USR - Alegeri parlamentare 2020

 Celor mici li s-a explicat cât este de important să fie prudenți atunci când circulă, în calitate de pietoni, că trebuie să acorde prioritate mașinilor de salvare, pompieri sau poliție, atunci când acestea circulă cu sirenele pornite, chiar dacă semaforul electric este verde și au fost îndemnați să se angajeze în traversare doar după ce s-au asigurat că toate vehiculele au oprit.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

 În ceea ce privește circulația pe role sau cu bicicleta, copiii au fost atenționați că rolele nu pot fi folosite pe partea carosabilă ci doar în zonele special amenajate, iar bicicleta poate fi folosită, pe drumurile publice, doar după împlinirea vârstei de 14 ani și cu respectarea regulilor de circulație aplicabile vehiculelor.

 Acestora le-a fost reamintit și faptul că este interzisă folosirea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când circulă cu bicicleta.

 Participanții la întâlnirile cu polițiștii au primit pliantele campaniei „Fii deștept în trafic!”, care cuprind un set de recomandări adresate atât celor mici cât și părinților.

Pentru reducerea riscului de implicare al copiilor în evenimente rutiere nedorite, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor continua lecțiile interactive de educație rutieră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419