Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 150 de cugireni au fost prezenți, sâmbătă, la Marșul pentru viață – 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 150 de persoane au participat, la Marșul pentru viață 2018 organizat, sâmbătă, la Cugir prin grija Parohiei 6 ,,Trei Ierarhi”, a preotului paroh părintele Ioan Cândea și a soției acestuia Silvia Cândea.

Sub genericul ,,O lume pentru viață”, manifestarea s-a desfășurat începând cu ora 11.30 printr-o procesiune ce s-a desfășurat pornind de la  Biserica Sfinții Trei Ierarhi  pe  traseul str. Rozelor, str.Alexandru Sahia, str. Nicolae Bălcescu  până la Casa de Cultură. Aici a avut loc un program artistic susținut de Grupul vocal al Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain”, coordonat de învățătoarea Cornelia Mitu și prof. Aurora Andriuc, care au interpretat piesele ,,Mama” și ,,Familia mea” subliniind prin aceasta faptul că familia este ,,cuibul” unde un copil crește, se dezvoltă și poate devein un stâlp pentru societatea în care trăim.

În continuare, trei elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir aflați sub îndrumarea profesoarei Luminița Zgubea, au transpus în versuri adevărul incontestabil al faptului că fiecare viață este un dar de la Dumnezeu și fiecare copil este o minune pentru părinții săi. Elevele Sanda Todesu  și Dalia Pintea – Giurgiu au interpretat poezia scrisă de George Țărnea ,,Orice copil are un nume”, iar elevul Mihai Motorga s- a rugat Maicii lui Dumnezeu, să ocrotească mamele care își veghează copiii, interpretând poezia ,,Rugăminte Maicii Sfinte” scrisă de Niculina Mureșan. La final, Grupul ,,Anotimpuri” coordonat de părintele paroh Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari, au interpretat piesele: ,,Primăvară românească” și ,,Fii lacrimilor Tale”.

,,Încheiem aici Marșul pentru viață 2018 având convingerea  că activitțile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare. Vă mulțumim tuturor pentru implicare”!, lea transmis participanților părintele paroh Ioan Cândea. Prezenți la eveniment pentru a asigura ordinea (împreună cu Poliția Locală), grupa de jandarmi din Cugir condusă de pl.adj.șef Ștefan Duru a împărțit participanților și cetățenilor orașului pliante  cu mesajul ,,NuAșa Jandarmeria protejază”.

Din partea lor a fost organizată cu acest prilej, o activitate informativ – preventivă având ca scop: prevenirea actelor antisociale pe timpul manifestărilor publice. Tema: ,,Spațiul public este al tuturor”.

 (C.P.)

[nggallery id=5343]

 

.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea