Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Peste 1.900 de elevi din Alba, de vorbă cu polițiștii despre consecințele absenteismului și abandonului școlar. 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1.900 de elevi din Alba, de vorbă cu polițiștii despre consecințele absenteismului și abandonului școlar. 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Ieri, 22 februarie, peste 1.900 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ- preventive. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor.

Citește și: Bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, reținut de polițiști: După „câteva” păhărele și-a bătut cumnatul

La data de 22 februarie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat în baza unui plan de acțiune, pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ, prevenirea absenteismului și conștientizarea consecințelor faptelor de natură penală și contravențională, în 61 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la care au luat parte un număr de aproximativ 1.900 de elevi.

Au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, prevenirea victimizării din traficul de persoane, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea consumului produselor din tutun, în incinta unităților de învățământ, și prevenirea violenței, sub toate formele ei.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au verificat 100 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

Activitățile informativ-preventive au fost realizate cu sprijinul a 43 de cadre didactice, care au întărit mesajul polițiștilor și care asigură o strânsă legătură între școlile în care predau și polițiștii care au în responsabilitate siguranța din incinta acestora.

În pragul unei binemeritate vacanțe, polițiștii le-au adresat elevilor și recomandări pentru adoptarea unui comportament adecvat, astfel încât vacanța le aducă doar amintiri frumoase.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel Primăria Alba Iulia poate încheia contractul de circa 20 de milioane de lei (5 milioane de lei), bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea