Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Performanță extraordinară pentru CS Unirea Alba Iulia: Judoka Alexandru Sibișan – medalie de aur la Jocurile Francofoniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Sibișan, judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești, a obținut o performanță remarcabilă la Jocurile Francofoniei, câștigând medalia de aur la categoria de greutate – 90 de kilograme. Competiția s-a desfășurat pe continentul african, la Kinshasa, în Republica Democratică Congo, în perioada 28 iulie – 4 august. La finalul confruntărilor, grație lui Alexandru, a cântat imnul național al României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sportivul nostru a avut o evoluție impresionantă pe parcursul competiției, reușind să învingă adversari puternici și să ajungă în finală. În drumul său către aur, Alexandru Sibișan a învins judoka din Armenia, Senegal și Congo, demonstrându-și calitățile și determinarea în fața unor sportivi de top.

YouTube video

În finală, Alexandru Sibișan a avut o confruntare dificilă cu un sportiv din Canada. El și-a păstrat concentrarea și a reușit să câștige meciul, aducând astfel României o nouă medalie de aur în palmaresul său.

Judoka de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Performanța lui Alexandru Sibișan la Jocurile Francofoniei este cu atât mai impresionantă cu cât aceasta este una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale la nivelul vorbitorilor de limbă franceză. Reușita sa demonstrează nu doar talentul și abilitățile sale, ci și nivelul ridicat al judo-ului românesc.

”Alexandru Sibișan este un exemplu de dedicare și perseverență pentru tinerii judoka din România. Prin munca sa asiduă și pasiunea pentru acest sport, el a reușit să se impună pe plan internațional și să aducă onoare țării noastre. Performanțele sale sunt o dovadă în plus că sportul poate fi o cale de afirmare și de promovare a valorilor românești în lume. Felicitări, Alexandru Sibișan, pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Francofoniei! Efortul și determinarea ta sunt exemple demne de urmat pentru toți cei care își doresc să-și atingă obiectivele în sport și în viață. Ne mândrim cu tine și îți dorim mult succes în continuare! Felicitări antrenorilor Dinu Alin și Dinu Cristian”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Jocurile Francofoniei, singurul eveniment sportiv și cultural internațional, în limba franceză, dedicat tinerilor, manifestare de anvergură în domeniile sportului şi culturii, create la iniţiativa şefilor de stat din Francofonie în anul 1988, sunt organizate sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei (care fiinţează ca direcţie în cadrul OIF).

Următoarea competiție sportivă de calibru pentru CS Unirea Alba Iulia, la care vor participa Alexandru Sibișan și Laura Alexia Bogdan, este Campionatul European de Juniori (7-9 septembrie), în Olanda.

CS Unirea Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea