Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: ”Pentru noi, astăzi voi sunteți eroii noștri!” – povestea salvării de la înec a celor doi copii din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea salvării de la înec a celor doi copii din Sebeș a fost prezentată, în detaliu, de către maiorul Ovidiu Costea, de la ISU Alba. El își felicită colegii pompieri din Sebeș, care au acționat contracronometru și au reușit să evite o mare tragedie:

”O zi ca oricare alta…
Pompierii din Sebes se afla in curtea subunitatii la pregatire.
Dintr-o data, linistea este strapunsa de alarma care suna in continuu.

Este anuntat un copil in pericol de inec.
Pompierii sar imediat in masini cu ce au pe ei si pleaca spre locul indicat de dispecer.
Pe drum, gandul lor este numai la ceea ce pot gasi la fata locului si se roaga sa ajunga la timp pentru a salva copilul!
In cateva minute ajung pe malul raului Sebes unde ii asteapta un baiat ud, disperat si care ii implora sa salveze pe colega lui de joaca!

Fara sa stea pe ganduri, plt.maj. Jorja Alin si plt.maj. Vantu Alin sar in apa si inoata spre fetita. Aceasta, uda, cu o voce tremuranda si sleita de puteri ii roaga sa o salveze pentru ca nu stie sa inoate.
Ceilalti pompieri ii ajuta de pe mal cu cordite si colac de salvare.
Dupa cateva minute de lupta cu apa adanca si curentii foarte puternici, pompierii reusesc sa aduca la mal in siguranta fetita.

Echipajul SMURD, care acorda deja primul ajutor baiatului, preia si fata pentru o evaluare primara…usoara hipotermie, echimoze si escoriatii la nivelul membrelor inferioare si a abdomenului.
Baiatul..cu atac de panica.
Ambii copii sunt preluati de paramedicii SMURD si transportati la spital pentru ingrijiri dar sunt teferi si in afara oricarui pericol.

Pentru noi, astazi voi sunteti eroii nostri! Felicitari tuturor!!!”, a scris maiorul Ovidiu Costea, pe pagina sa de Facebook.

Pompierii din Sebeș au intervenit, marţi dimineaţa, pentru salvarea unei fetiţe în vârstă de 13 ani, în pericol să cadă în râul Sebeş. Minora s-a urcat, în joacă, într-un copac de pe malul râului. La un moment dat, ramura pe care aceasta se afla s-a îndoit, iar fata a ajuns cu picioarele în apă, fiind în pericol să cadă în apele învolburate. Minora se juca pe malul râului împreună cu un băiat în vârstă de 11 ani.

În momentul in care se aflau in apropierea albiei râului, din cauza faptului că a crescut debitul foarte mult ca urmare a deversării controlate a barajului de la Petreşti, minorii au fost surprinşi şi s-au urcat în copaci. Dupa salvarea acestora de către pompieri, cei doi copii au fost transportaţi la CPU Sebeş. Fata prezenta uşoară hipotermie, echimoze şi escoriaţii la nivelul membrelor inferioare iar baiatul atac de panica. Minorii au rămas pentru mai multe investigaţii la secţia de Pediatrie a Spitalului din Sebeş.

La operaţiunea de salvare a copiilor au participat 10 pompieri de la Garda de Intervenţie Sebeş: plt. adj. Duvlea Vasile, plt. maj. Groza Nicolae, plt. adj. Biriş Ioan, plt. maj. Olaru Constantin, plt. maj. Vântu Alin, plt. maj. Bobiţan Petru, plt. maj. Goarnă Vasile, plt. maj Todor Petru, plt. adj. Spătar Iulian, plt. maj. Jorja Alin.

Ei au fost recompensaţi de conducerea ISU Alba cu citarea prin ordin de zi pe unitate și au fost felicitați de colegi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea