FOTO: Peisaje de basm pe drumul spre Barajul și Lacul Oaşa din județul Alba. Destinația perfectă de weekend, preferată de mii de turiști

Pădure şi zăpadă. Ce mod mai plăcut de a evada din cotidian și din rutina zilnică decât o plimbare la munte, pe timp de iarnă. Barajul și Lacul Oaşa din județul Alba sunt unele dintre cele mai bune alegeri chiar și în sezonul rece. Valea Sebeșului sau Valea Frumoasei, așa cum a botezat-o marele scriitor Mihail Sadoveanu, formează una dintre cele mai frumoase și sălbatice văi carpatine din România, impresionând prin diversitate şi originalitate. Traseul pitoresc cu priveliști de vis și aer curat de munte până la Oașa merită să fie străbătut într-o zi frumoasă de duminică.

Echipați de iarnă, înfofoliți cu mănuși și căciuli, plimbarea poate fi un prilej excelent pentru a interacționa cu familia și prietenii. Pregătiți fiind, nu mai rămâne decât să ne bucurăm de mirosul iernii, un miros aparte, proaspăt și curat, și să pornim la drum.

Brazii ce se profilează către boltă parcă sunt mai impresionanţi decât altădată. O pustietate rece şi deşi  ziua lumina este strălucitoare, rar mişcă ceva animal, parcă orice vietate preferă să rămână ascunsă.

Muntele înzăpezit impresionează prin formaţiunile de gheaţă de o complexitate rar întâlnită, ţurţuri și perdele de gheaţă, sunt doar nişte podoabe efemere ale blocurilor şi versanţilor de piatră.

Soarele răsare printre molizii înghețați, plini de zăpadă. Tot peisajul este congelat, așa cum este normal să fie pe la sfârșit de ianuarie.

În împărăţia liniştii sălbatice doar zgomotul mașinilor întrerupe liniştea de biserică, iar frigul de afară este parcă imblânzit de căldura din suflete și compania oamenilor frumoși.

În plus, peisajul e chiar feeric iarna la munte! E o bucurie să vezi întinderi de zăpadă, brazii ninși, căsuțele cu acoperișuri care par glazurate cu zahăr, ca cele de turtă dulce și țurțuri de gheață pe alocuri. E o senzație extraordinară, te simți ca în povești!

 

Mădălina Opriș

3 Comentarii

AdrianP*M 22 ianuarie 2018 at 20:38

FOARTE frumos! Respect!

Katalina Holmquist 23 ianuarie 2018 at 14:23

Super frumos!!!

Ion Voda 23 ianuarie 2018 at 21:16

Pacat de drumul de pamanat de la barajul Oasa la Poarta Raiului! De 28 de ani nu se poate asfalta acest drum de 15 Km?????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...