Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Peisaje de basm pe drumul spre Barajul și Lacul Oaşa din județul Alba. Destinația perfectă de weekend, preferată de mii de turiști

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pădure şi zăpadă. Ce mod mai plăcut de a evada din cotidian și din rutina zilnică decât o plimbare la munte, pe timp de iarnă. Barajul și Lacul Oaşa din județul Alba sunt unele dintre cele mai bune alegeri chiar și în sezonul rece. Valea Sebeșului sau Valea Frumoasei, așa cum a botezat-o marele scriitor Mihail Sadoveanu, formează una dintre cele mai frumoase și sălbatice văi carpatine din România, impresionând prin diversitate şi originalitate. Traseul pitoresc cu priveliști de vis și aer curat de munte până la Oașa merită să fie străbătut într-o zi frumoasă de duminică.

Echipați de iarnă, înfofoliți cu mănuși și căciuli, plimbarea poate fi un prilej excelent pentru a interacționa cu familia și prietenii. Pregătiți fiind, nu mai rămâne decât să ne bucurăm de mirosul iernii, un miros aparte, proaspăt și curat, și să pornim la drum.

Brazii ce se profilează către boltă parcă sunt mai impresionanţi decât altădată. O pustietate rece şi deşi  ziua lumina este strălucitoare, rar mişcă ceva animal, parcă orice vietate preferă să rămână ascunsă.

Muntele înzăpezit impresionează prin formaţiunile de gheaţă de o complexitate rar întâlnită, ţurţuri și perdele de gheaţă, sunt doar nişte podoabe efemere ale blocurilor şi versanţilor de piatră.

Soarele răsare printre molizii înghețați, plini de zăpadă. Tot peisajul este congelat, așa cum este normal să fie pe la sfârșit de ianuarie.

În împărăţia liniştii sălbatice doar zgomotul mașinilor întrerupe liniştea de biserică, iar frigul de afară este parcă imblânzit de căldura din suflete și compania oamenilor frumoși.

În plus, peisajul e chiar feeric iarna la munte! E o bucurie să vezi întinderi de zăpadă, brazii ninși, căsuțele cu acoperișuri care par glazurate cu zahăr, ca cele de turtă dulce și țurțuri de gheață pe alocuri. E o senzație extraordinară, te simți ca în povești!

[nggallery id=5135]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro Administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, solicită în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea