Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Pastel de toamnă” la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 *Spectacol artistic susţinut de elevii Şcolii gimnaziale nr. 3 din Cugir

Teatru, dans, muzică şi poezie adunate în spectacolul ”Pastel de toamnă” susţinut de elevii Şcolii gimnaziale nr. 3 Cugir, la Casa orăşenească de Cultură. Nu este altceva decât o încununare a o serie de activităţi derulate în cursul lunii noiembrie, cu prilejul ”Festivalului Naţional al Şanselor Tale- 2012”

A fost o manifestare artistică grandioasă susţinută de tinerele talente ale şcolii,  în faţa unei săli care a devenit neîncăpătoare, unde s-a cântat despre toamnă şi roadele ei bogate, un spectacol din care n-au lipsit dansul, muzica Folk, teatrul şi  muzica populară. N-a lipsit nici momentul poetic în care copiii au recitat emoţionante versuri dintre care am reţinut poezia ”Oraşul de la poalele Drăganei” recitată de elevul Alexandru Cebotari din clasa a V-a, din care am reţinut versurile ”Dacă viaţa mă va duce-n alte părţi, îmi va fi dor sub Dragană să cânt stelele şi s-ascult tăcerea lor.”

Trebuie să amintim că în cadrul aceluiaşi demers al ”Pastelului de toamnă”,  în urmă cu puţine zile, la şcoala din Vinerea, unitate aparţinând Şcolii Gimnaziale nr 3, a avut loc sub coordonarea directorului adjunct al şcolii, profesoara Laura Teban, un ciclu de manifestări culturale susţinute de grupul de copii ”Câmpul Pâinii”, dansuri populare, tradiţionalul ”Căluşer”, piesa de teatru, o expoziţie de fotografie veche şi paradă portului popular.

Meritul pentru succesul acestui eveniment se datorează cadrelor didactice, consilierului educativ Luminiţa Scubea, coordonatorilor Daniela Igna, Luminiţa Cebotari şi nu în ultimul rând conducerii şcolii, prof.  Stela Târlea -director şi director adjunct Laura Teban.

De menţionat că activitatea a fost onorată de viceprimarul oraşului Horia Rotche şi de consilierul local Rodica Florea. (C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea