FOTO: Parcul municipal din Aiud a îmbrăcat straiele de sărbătoare – S-a deschis Târgul de Crăciun și patinoarul artificial

Paul Voicu - Primar 2020

Municipiul Aiud s-a aliniat celorlalte orașe și municipii care organizează Târguri de Crăciun. Luni 5 decembrie la ora 18,00 În piața din fața Primăriei, în prezența a peste 500 de locuitori au fost aprinse în mod oficial luminile de sărbători și s-a deschis Târgul de Crăciun.

parc-aiud001După numărătoarea inversă și aprinderea zecilor de mii de beculețe de tip LED care au înveselit brusc atmosfera, fapt dovedit de admirația celor prezenți, în fața primăriei un cor format din preoții din Aiud și din împrejurimi au susținut un mini recital de colinde românești.

ELIT

Cea de a doua parte a evenimentului și cea mai așteptată de public mai ales de copii și de elevi a avut loc în parcul municipal, locul unde a fost mutat Târgul de Crăciun. Aici câteva căsuțe din lemn au fost adăpost pentru diverse asociații și întreprinzători din municipiu care au oferit celor prezenți, contra cost bineînțeles, produse și ornamente pentru sărbătorile de iarnă. Vor putea fi achiziționate țesături, împletituri din fibre vegetale, păpuși, globuri pictate manual, ghirlande, clopoței, ciocolata de casa, turta dulce, cozonaci săsești, porumb fiert, vin fiert și multe altele.

parc-aiud002

Mihail David - 2020

Târgul de Crăciun de la Aiud i-a așteptat pe locuitori și cu surprize. Un Moș Crăciun, un iepure de dimensiuni enorme și un ren confecționați din LED-uri colorate au făcut deliciul copiilor și obiect pentru adevărate ședințe de fotografie.

Cea mai mare surpriză a fost însă patinoarul artificial amenajat pe unul dintre terenurile de sport din parcul municipal. Cu o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați patinoarul a fost o adevărată minune așteptată și promisă de vechea conducere a municipiului, însă realizată de actualii edili.

parc-aiud003

Potrivit reprezentanților administrației locale în cadrul târgului, în fiecare seară, timp de câteva minute grupuri de elevi de la școlile aiudene, dar și de oameni maturi vor susține câte un micro recital de colinde.

Deși unii locuitori, mai invidioși, au avut de adus critici la organizarea acestui eveniment menit să aducă un pic de veselie în cernitul Aiud, foarte mulți dintre cei prezenți la deschidere ne-au declarat că, după părerea lor este unul dintre cele mai bine organizate Târguri de Crăciun din municipiu.

Dorel Lazăr

 

 

 

aiud7aiud6 aiud5 aiud4 aiud3 aiud2 aiud1

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

lupul singuratic 6 decembrie 2016 at 15:45

Bv asa da, meriita de vizitat si de felicitata Primaria , azi am fost acolo si este ceva inedit ptr Aiud

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...