FOTO: Parcare ilegală, pe trotuar, în Sebeș. Și pietonii?!

Se întâmpla  în Sebeș, pe Bulevardul Lucian Blaga, luni după-amiaza. Deși sunt locuri de parcare vis-à-vis, acest ”Dorel”  își parchează, elegant, mașina exact pe trotuar. Pietonii, să ocolească, să încerce să se strecoare sau… să se întoarcă din drum. Poate, de acolo de unde vine șoferul, regulile de circulație sunt altfel. Pietonii pe șosea, mașinile pe trotuar!

Oare, pietonii chiar nu au nici un drept?! Se aplică legea junglei? Autoritățile ce păzesc?

Nu cumva, parcarea pe trotuar a mașinilor este permisă numai acolo unde există spații special semnalizate în acest sens?

Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 965/2016, care a modificat din ianuarie 2017 Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier.

Potrivit legii, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 250 sau 375 de lei, plus două puncte de penalizare, conform Codului rutier în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru sau cinci puncte-amendă, adică 500 sau 625 de lei, plus trei puncte de penalizare

Dacă persoanele în cauză nu au cunoștință despre faptul că este interzis să parcheze în astfel de condiții, le informăm că necunoașterea legislației nu îi absolvă de răspundere.

Sperăm ca rândurile noastre să fie văzute atât de conducătorii auto care parchează în acest fel, cât și de autoritățile întreptățite să ia măsuri, conform legii.

Facebook 

1 comentariu

eu 13 august 2018 at 21:11

asa-i in strainatate…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...