Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Parcare ilegală, pe trotuar, în Sebeș. Și pietonii?!

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se întâmpla  în Sebeș, pe Bulevardul Lucian Blaga, luni după-amiaza. Deși sunt locuri de parcare vis-à-vis, acest ”Dorel”  își parchează, elegant, mașina exact pe trotuar. Pietonii, să ocolească, să încerce să se strecoare sau… să se întoarcă din drum. Poate, de acolo de unde vine șoferul, regulile de circulație sunt altfel. Pietonii pe șosea, mașinile pe trotuar!

Oare, pietonii chiar nu au nici un drept?! Se aplică legea junglei? Autoritățile ce păzesc?

Nu cumva, parcarea pe trotuar a mașinilor este permisă numai acolo unde există spații special semnalizate în acest sens?

Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 965/2016, care a modificat din ianuarie 2017 Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier.

Potrivit legii, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 250 sau 375 de lei, plus două puncte de penalizare, conform Codului rutier în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru sau cinci puncte-amendă, adică 500 sau 625 de lei, plus trei puncte de penalizare

Dacă persoanele în cauză nu au cunoștință despre faptul că este interzis să parcheze în astfel de condiții, le informăm că necunoașterea legislației nu îi absolvă de răspundere.

Sperăm ca rândurile noastre să fie văzute atât de conducătorii auto care parchează în acest fel, cât și de autoritățile întreptățite să ia măsuri, conform legii.

[nggallery id=6006]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea