Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Operațiuni ample de evacuare a romilor din taberele ilegale din Franța

Bogdan Presecan

Publicat

în

O amplă operațiune de evacuare a romilor din taberele ilegale situate în numeroase orașe din Franța a începu în această săîptămână.

După ce ieri, dispozitive importante de polițiști și lucrători sociali au evacuat romii din taberele insalubre de la Vitry din apropiere de Paris și din Metz, azi-dimineați timp de peste 6 ore s-a intervenit la Grenoble. Aici romii s-au campat chiar la marginea bulevardului Esmonin.

 

După multe dezbateri și discuții privind procedurile legale, primarul din Grenoble, Piolle Eric, a decis să îi expulzeze pe romi din tabăra ilegală. Aproape 300 de persoane au fost identificate, dar se pare că mulți dintre ei au părăsit locul înainte de operațiunea de evacuare.

 

Desființarea taberei, a fost anunțată la mijlocul lunii mai de Eric Piolle care spunea că vrea să asigure „securitatea populației” de „rețele mafiei” care se dezvoltau în aceste tabere.

Unele familii de romi au fost deja mutat în ultimele luni, iar celelate cor fi găzduite în campinguri special amenajate..

Mai mulți localnici au felicitat miercuri autoritățile pentru deciaia de evacuare a romilor.

Sursa: france3-regions.francetvinfo.fr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea