FOTO Openul internațional de șah “Ramada” de la Cluj-Napoca: Mihnea printre premianți la seniori, opt juniori de la CSM Unirea Alba Iulia medaliați cu aur în turneul de copii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Elegantul hotel clujean Ramada a găzduit cel mai important festival sahist organizat în România în prima parte a anului 2018. Sâmbătă, în prima zi a festivalului, s-a desfășurat un foarte puternic turneu internațional de șah rapid care a reunit la start peste 180 de participanti din 11 țări, 15 dintre aceștia având titlul de mare maestru internațional.

Turneul a fost câștigat de marele maestru international Kiril Georgiev, o legendă a sahului bulgar, care în anii ’80 și ’90 lupta cu Kasparov și Karpov în super turneele acelei perioade și care în 2009 a stabilit un nou record mondial jucând un simultan de sah la 360 de mese care a durat 14 ore !!! El a fost urmat în clasament de Berkes Ferenc, multiplu campion national al Ungariei, Artem Omelja (Ucraina), Sinisa  Drazic (Serbia) si Vadim Malakhatko (Belgia).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dintre cei peste 20 de reprezentanti din judetul Alba prezenti la acest turneu extrem de puternic, cei mai bine s-au clasat juniorul Mihnea Costachi (locul 9) si Marius Ceteras (locul 19), pozitiile lor in clasament fiind meritorii in conditiile in care locurile 20-24 au fost ocupate in ordine de MMI Kiril Stupak (Belarus), MI Mihai Grunberg, MMI Ilmars Starostits (Letonia), MMI Mihail Marin si MMI Vlad Jianu! De notat si premiile speciale pentru cel mai bine clasati jucatori cu rating la sah rapid sub 2000 si sub 1600 obtinute de juniorii Iustin Ciorgovean (Alba Iulia) si Ilie Arion (Cugir).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ziua de duminica a fost dedicata copiilor pasionati de sah, cei 270 de tineri sahisti din judetele Alba, Cluj si Mures fiind repartizati in grupe de cate 5-6 elevi din aceeasi clasa. Evolutia juniorilor legitimati la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia a fost una remarcabila. Desi unii dintre ei se aflau la primul lor concurs, toti cei 8 copii albaiulieni  prezenti la turneul de la Cluj-Napoca au obtinut medalii de aur!

Iata numele acestor copii de aur ai municipiului Alba Iulia: Antonia Macalet, Andra Gradinaru, Anamaria Calina Furdui, Teodora Agoston, Alexandru Macalet, Razvan Stanila, Razvan Schiau si Mario Cara, cu mentiunea ca primele doua fetite au jucat la categorii de varsta superioare, fiind cu cel putin un an mai mici decat adversarele lor. Toti acesti copii, dar si alti colegi ai lor de la sectia de sah a  clubului sportiv municipal albaiulian, ne dau sperante ca Alba Iulia se va mentine in topul sahului juvenil romanesc, acolo unde a ajuns datorita rezultatelor exceptionale obtinute in ultimii ani de Mihnea Costachi, George Ileana, Adrian Secheres. Radu Tampea sau Iustin Ciorgovean.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419