Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Onoare și respect de ,,Ziua Veteranilor’’ din partea Asociației ,,PRO Cugir’’

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin grija Asociaţiei ,,PRO Cugir’’ condusă de preşedintele Aurel Voicu, şi anul acesta au avut loc în oraşul de la poalele Drăganei, activităţi dedicate ,,Zilei Veteranilor’’.

Astfel, în clădireziua-eroilor-cugir2a Clubului Elevilor, care adăposteşte Muzeul oraşului Cugir a fost amenajată o galerie foto, reprezentând imagini din timpul clor două conflagraţii mondiale, fotografii ale veteranilor de război din Cugir şi din satele arondate ilustrând momente organizate de ,,PRO Cugir în cadrul programului ,,Onoare și respect veteranilor de război din Cugir – Câmpul Pâinii’’.

Tot cu acest prilej, preşedintele asociaţiei, Aurel Voicu s-a deplasat la domiciliul a 4 veterani de război, care în cursul trimestrului IV al acestui an au împlinit sau urmează să împlinească o anumită vârstă, pentru a-i sărbători aşa cum se cuvine. Numele acestora sunt: Nicolae Hăidinar (95 ani), Victor Chineja(94 ani ), Ncolae Bura (92 ani), Aurel Pamfil (82 ani). La fel ca și celorlalți veterani locali aflați în evidența ,,PRO Cugir, acestora le-au fost oferite din partea asociației, cadouri constând în alimente și obiecte de uz personal, în valoare de până la 80 de lei/persoană.

Merită evidențiate firmele care oferă aproape de fiecare dată aceste donații: CARP ,,Solidaritatea’’ Cugir, ,,DORIDO’’ SRL, ,,ELIT’’ SRL, Henegar Paul, AF ,,MĂGURA’’, SC Cătălin & Eva Cugir, Asociația ,,PRO Cugir’’. De menționat faptul că în 1945 pe teritoriul localității viețuiau 121 veterani de război, numărul lor reducându-se de-a lungul anilor, încât la ora actuală au mai rămas în viaţă doar 10. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea