Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Olimpiada Naţională de Muzică, oficial deschisă la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Olimpiada Naţională de Muzică a fost deschisă oficial astăzi la Alba Iulia. Elevii au fost primiţi în cadrul unei ceremonii la Casa de Cultură a Studenţilor. Elevii din clasele IX – XII, veniţi din toate colţurile ţării, se vor întrece în următoarele zile pe mai multe secţiuni de concurs.

Cei 360 de tineri, ajunşi la faza naţională la muzică, vor concura pe secţiuni, precum pian, vioară, instrumente de suflat, instrumente de percuţie, corzi grave sau canto clasic şi popular.

La festivitatea de deschidere au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba dar şi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia, gazdele tinerilor participanţi la olimpiadă.

Evaluarea elevilor se va face după următorul program:

Joi – Sâmbătă, 4-6 aprilie 2013, desfăşurarea olimpiadei pe secţiuni: Pian; Vioară; Corzi grave; Instrumente de suflat de lemn; Instrumente de suflat de alamă; Instrumente de percuţie; Instrumente populare; Canto clasic şi popular; Studii teoretice.

Sâmbătă, 6 aprilie 2013

*ora 19.00 – Festivitatea de Premiere (Casa de cultură a studenţilor din Alba Iulia).

Competiţia se desfăşoară pentru nivelul liceal – interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice – la care participă elevii claselor IX-XII. Potrivit regulamentului, premierea se face pe discipline/instrumente la nivelul fiecărei clase pentru evoluţiile/lucrările care au îndeplinit cerinţele de exigenţă calitativă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea