Ziarul Unirea

FOTO: Oficiali din Parlamentul Ungariei în vizită la Aiud. Maghiarii spijină necondiţionat dezvoltarea municipiului

Joi, 4 aprilie 2013, la sediul Primăriei municipiului Aiud a avut loc vizita unei delegaţii oficiale maghiare, în scopul stabilirii unor detalii referitoare la iniţierea unor proiecte în parteneriat public cu Primăria municipiului Aiud.   

Delegaţia, compusă din Sárdi Péter, director pentru Relaţii Externe în cadrul Parlamentului Ungariei, doamna Pappné Farkas Klára, responsabilă de relaţia dintre municipalitatea aiudeană şi Parlamentul ungar, domnul Fodor János, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, şi Kántor Csaba, episcopul vicar al Eparhiei Reformate de Ardeal, s-a arătat deosebit de interesată de stabilirea unor legături de colaborare între Primăria municipiului Aiud şi potenţiali investitori maghiari, care ar dori să contribuie la realizarea unor proiecte importante în municipiul nostru.

ELIT

Potrivit lui Alin Florea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud, “discuţiile, care fuseseră demarate în prealabil, într-o primă etapă la Budapesta, cu ocazia vizitei efectuate de primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan în Parlamentul Ungariei, unde a şi ţinut un discurs cu ocazia aniversării a 390 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, s-au axat în mare parte pe realizarea unor demersuri comune de reintroducere a municipiului Aiud într-un circuit turistic european. În acest sens, s-au purtat discuţii cu privire la investiţiile care vor avea loc în municipiul Aiud: realizarea unui complex sportiv în incinta Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, finalizarea reabilitării structurale la această prestigioasă unitate de învăţământ, finanţată prin POR, reabilitarea Cetăţii Medievale şi a Centrului Istoric al municipiului Aiud, inclusiv strada Bethlen Gabor.

Din discuţiile care au avut loc, cu prilejul acestei întâlniri a reieşit foarte clar faptul că delegaţia maghiară este deschisă şi dispusă să ajute necondiţionat dezvoltarea municipiului Aiud, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, în frunte cu primarul Mihai Horaţiu Josan.”

Aceste câteva exemple pe care le-am enumerat mai sus reprezintă o dovadă vie a relaţiilor de parteneriat efectiv care există între comunităţile română şi cea maghiară, care au ştiut, de-a lungul timpului să colaboreze în scopul realizării unor proiecte comune, cu beneficii importante la nivelul comunităţii noastre. Valorile culturale, istorice şi educaţionale ale municipiului Aiud, dobândite în timp sunt întocmai expresia vie a felului cum a funcţionat şi funcţionează această comuniune româno-maghiară în municipiul Aiud, a declarat primarul Mihai Horaţiu Josan

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| PSD Alba: Solicităm scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba

Consilierii județeni ai PSD solicită scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba, odată cu redeschiderea depozitului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

andrei 5 aprilie 2013 at 15:13

Totul are legatura cu alegerile din Ungaria. Toti cei care au cetatenia maghiara trebuie convinsi sa voteze intr-un anume fel.

Ovidiu 5 aprilie 2013 at 19:16

Foarte bine. Sa va faca ma trotuarele si cateva starzi ca ultima data vi le-a facut nea’ Nicu.

Oare 5 aprilie 2013 at 19:26

Oare are cineva nevoie de astia? Pot ei sa doreasca binele Romaniei fara a pune vreo conditie? Crede cineva asa o utopie? Au mai facut vreodata bine tarii asteia?

blajinul 6 aprilie 2013 at 8:43

Ce interes au deodata sa investeasca neconditionat???
Josane ,mare atentie !!!!Astia nu fac nimic fara un scop !!!!Oare mesajul care circula pe internet este adevarat??? Investesc masiv,ca sa suplineasca minoritatea ,comparativ cu suprafata teritoriala a Transilvaniei ???????

aci 6 aprilie 2013 at 8:44

Este un lucru normal aceasta colaborare pt oameni normali in rest trageti concluziile necesare.

Calibru 6 aprilie 2013 at 10:34

De acord cu normalitatea, doar ca astia vor ce nu le apartine si umbla dupa cai VERZI pe pereti. Asa ca, trage tu vreo concluzie romanule ACSY!

aci 6 aprilie 2013 at 13:59

Dl Calibru.As raspunde pt dumneavoastra cu mare drag si mai amanuntit insa eu nu stiu ce apartine unora sau altora, ceace ce stiu sigur Aiudul apartine Aiudenilor cetateniilor care locuiesc impreuna de multe secole in aceasta localitate si sigur vor locui impreuna si de acum incolo multa vreme.Eu insa imi dau seama ,,romanule,,Calibru ca dvs sunteti de ”Calibru Mic”,in rest numai de bine.

eugen 6 aprilie 2013 at 14:17

NU ESTE NIMIC RAU IN ACEST PARTENERIAT,DACA SE FACE „pe bune” si transparent.dar dupa ceea ce vedem ca figuri reprezentative in poza,la capitolul „reprezentare Aiud”.sunt mari semne de intrebare.

Costel* 6 aprilie 2013 at 17:06

Daca era de fata si doamna ministru Oana Badea parteneriatul avea o tinuta mult mai … inalta …

gicu 7 aprilie 2013 at 13:09

Macar vicele Rusu trebuia sa fie. Tocmai asta arata ca e o actiune cu alt scop si un articol de imagine pentru Josan. A luat PNL in calcul ca imagine cu ungurii nu se prea face in Ardeal? Asa spun sociologii.

elector 6 aprilie 2013 at 20:05

E bine . Partenerialtul e bun . Sa vedem daca va avea si vreo urmare practica pentru locuitori.
Da, Oana Barea in fotografie ar fi aratat ca primatul Josan e pozitiv.

elector 6 aprilie 2013 at 20:07

primarul e desigur un primat , corectez „primarul Josan”

Sica 7 aprilie 2013 at 8:06

Nu va faceti probleme oameni buni! Daca maghiarii vor investi neconditionat in Aiud…Josan ii va fura ca haiducul si Aiudul tot in jos va merge! O investitie care sa ajute orasul ar fi o aripa la puscarie pentru cei care ne-au lasat fara locuri de munca in oras. Aceasta ar fi o prima si obligatorie cheltuiala.

Parerea mea... 8 aprilie 2013 at 9:05

OK, super tare parteneriat, super tare intalnire, dar totusi eu nu am inteles care sunt beneficiile cetateanului de rand din Aiud????

Comentariile sunt oprite