Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O viaţă între actorie şi jurnalism – Ioana Bogăţan ar fi putut ajunge lângă Pavel Bartoş sau chiar mai sus

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Şi-a dorit să „trăiască” pe scenă, dar destinul i-a rezervat o carieră de succes în spatele ei. Artiştii, actoria şi jurnalismul sunt principalele momente din viaţa Ioanei Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

Ioana Bogatan01Ioana Bogăţan a fost invitată miercuri seară la conferinţa practică BookLand Evolution, pentru a le vorbi tinerilor elevi şi studenţi despre carieră, succes, teatru, viitor şi de ce nu, pentru a le oferi câteva sfaturi din vasta sa carieră profesională. La „începuturile vieţii”, Ioana Bogăţan a ales teatrul, dar destinul a dus-o înspre jurnalism, în presa din Alba Iulia un moment de graţie fiind acela când era la Pro TV şi a primit o ofertă de a profesa în televiziune, pe plan naţional. A refuzat însă pentru că preferă o viaţă liniştită şi discretă în care să nu fie urmărită sau acuzată şi pentru cele bune, dar şi pentru cele rele. Şi uite aşa, a lăsat presa pentru prima dragoste, teatrul, ea fiind absolventă a Facultăţii de Actorie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai şi, deşi nu are prea multe piese jucate s-ar întoarce oricând pe scenă, dar nu pentru „păpuşi”, ci pentru dramă.

A fost colegă cu celebrul Pavel Bartoş şi dacă pleca la Bucureşti, la timpul potrivit, nu mare ne-ar fi fost mirarea dacă ajungea, lângă, sau chiar mai sus decât vedetele autohtone. Ioana Bogăţan spune că a acceptat cu „greu” invitaţia de la organizatorii evenimentului BookLand pentru că „este greu să vorbeşti despre tine şi mai ales să te lauzi. Am acceptat invitaţia doamnelor pentru că apreciază ceea ce fac, dar dacă faci lucruri bune atragi şi invidii şi comentarii răutăcioase”.  Admite faptul că Alba Iulia nu stă bine cu teatrul, dar „copiii stau bine la modul cum se prezintă pe scenă”. „Într-o piesă, într-un festival, începutul şi finalul trebuie să fie bun”, le spune Ioana tinerilor, „iar voi trebuie să profesaţi în domeniul în care aţi terminat facultatea”, a fost un alt sfat punctat şi „trebuie să ştiţi că nu există om care să nu regrete nimic”, fie care este vorba despre ceva din viaţa personală sau profesională, a dat ea de înţeles apoi.

În final punctăm cea mai mare realizare a Ioanei, organizarea celor 8 festivaluri Internaţionale de Teatru „Poveşti”, la Alba Iulia, iar cea mai mare realizare care o vrea în „palmares” este construirea unui teatru dramatic la Alba Iulia, ceea ce ar însemna cu adevărat un next level, pentru oraşul care se doreşte „Capitală Culturală Europeană 2020”.

[nggallery id=1453]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea