Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. O școală veche din Alba, în care au învățat zeci de generații, a intrat în proces de modernizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

O școală veche din județul Alba, în care au învățat zeci de generații, a intrat în proces de modernizare, investiția fiind de peste 500.000 de lei, iar banii provin din fonduri de la guvern și din bugetul local.

”Școala din Căpud, o clădire veche în care au învățat zeci de generații de elevi, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Printr-o finanțare de peste 500.000 lei, proveniți din fonduri guvernamentale și din bugetul local, vom avea în scurt timp o școală modernă cu spatii de învățătură sigure și luminoase, încălzire centrală, grupuri sanitare moderne, precum si tot ce este nevoie pentru a învăța in cele mai bune condiții. Este adevarat ca avem un disconfort, dar ideea ca vom avea o scoala din secolul XXI pentru cei peste 45 de elevi ai Capudului, ne face sa trecem mai usor peste deranjul inevitabil al lucrarii”, se arată într-o postare pe Facebook a primăriei din Teiuș, de care aparține localitatea Căpud.

Investiția prevede lucrări de reabilitare şi modernizare, de anvelopare şi, respectiv, reparaţii capitale ale clădirii. Se consolidează fundația, se repară acoperișul, se modernizează sălile de clasă prin reparațiile pereților și pardoselii, dar se au în vedere și lucrări de anvelopare exterioară pentru obținerea unui consum energetic mai mic.

Școala va beneficia și de un sistem termic și de instalații sanitare.

Un lucru inedit este faptul că această modernizare le aduce elevilor o baie modernă, cu apă caldă și rece, în condițiile în care, în prezent grupul sanitar este din lemn, în curte, de tip latrină.

Beneficiarii direcți ai acestor ample lucrări de modernizare sunt elevii claselor I-VII care vor învăța de acum înainte într-un spațiu reabilitat și dotat conform cerințelor actuale.

[nggallery id=6216]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea