Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: O motocicletă de curse din 1954 va fi donată Muzeului de Mașini de Epocă din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deținătorul unei motociclete fabricată în anul 1954 și-a exprimat  dorința, prin intermediul unui e-mail trimis pe adresa secțiunii Știrea Ta a ziarului Unirea (AICI), să doneze vehiculul municipiului Alba Iulia pentru a fi expus în viitorul Muzeu al Mașinilor de Epocă ce va fi amenajat în Cetatea Alba Carolina.

Citeam mai demult un articol în ziarul Unirea legat de amenajarea unui muzeu al mașinilor de epocă în Alba Iulia, care va fi construit cu sprijinul patronului Salprest. Am și eu în Teiuș o motocicletă, care cred că poate fi considerată de epocă și care are și o poveste frumoasă în spate. Este vorba despre Simson AWO 425, din 1957, care din păcate de vreo 20 de ani stă nefolosită. Tatăl meu a cumpărat-o de la un turdean care mergea cu ea la raliu. După Revoluție turdeanul a vrut să o cumpere, însă nu am vrut să o dăm. Am luat legătura cu un atelier de recondiționare din zona Huedin însă din lipsa banilor nu am putut să o recondiționez. Așa că aș vrea să o donez viitorului muzeu, să o recondiționeze și să o expună”, a scris Lucian Crișan.

Este un gest frumos, pentru care familia Crișan din Teiuș merită să primească felicitări și totodată este o dovadă că proiectul administrației locale din Alba Iulia s-a bucurat de aprecieri din partea cititorilor ziarului Unirea.

Reamintim că proiectul vizează amenajarea muzeului pe un spațiu de 3.000 mp, în Şanţurile Cetăţii,  în vecinătate cu parcarea de la Spaţiile RYMA. Acesta va fi dotat cu sală de proiecţie şi expunere, service pentru maşini de epocă, spaţiu de depozitare, cu bar şi shop moto. Planul Urbanistic Zonal pentru amplasarea muzeului a fost aprobat de Consiliul Local Alba Iulia la sfârșitul lunii iulie 2013.

[nggallery id=417]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea