Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| O femeie de 91 de ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată, luni, la Blaj: 60 de persoane au primit serul în prima zi a etapei a doua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

60 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 luni, în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare pentru populație de la Blaj, aceasta fiind capacitatea maximă de vaccinare pe zi în centrul amenajat la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” Blaj. Cea mai vârstnică persoană care a fost vaccinată la Blaj este o femeie de 91 de ani, care a primit marți prima doză de vaccin.

La Blaj, locurile pentru vaccinare au fost ocupate până la sfârșitul lunii ianuarie, cei care se înscriu acum, pe platforma ROVACCINARE, prin intermediul medicilor de familie sau prin angajator, urmând să fie programați pentru prima doză doar în luna februarie.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat și o femeie cu vârste de peste 90 de ani, cele mai în vârstă persoane vaccinate anti-COVID la Aiud, la debutul etapei a doua

La centrul de vaccinare pentru populație de la Blaj vaccinarea decurge normal, nu au existat pierderi de vaccin și nici nu au fost semnalate reacții adverse imediate. De altfel, persoanele care sunt programate la vaccinare și care nu se mai pot prezenta, din diferite motive, la ora și ziua stabilită, sunt înlocuite cu alte persoane înscrise la vaccinare, pentru a nu exista pierderi de vaccin.

La Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” a fost organizat un flux de vaccinare, programul de funcționare fiind zilnic, între orele 08:00 – 20:00.

Categoriile de populație incluse în a doua etapă a campaniei de vaccinare sunt: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și angajații care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Pentru persoane leaflate în această categorie, înscrierile se pot face prin intermediul medicului de familie, a angajatorului, prin accesarea platformei ROVACCINARE – https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin call center, la numărul 021.414.44.25.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele adulte cu vârsta sub 65 de ani cu afecțiuni cronice, care nu sunt înscrise la un medic de familie de pe raza municipiului Blaj, se pot înscrie pentru vaccinarea anti-COVID-19 și prin intermediul Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Blaj. Înscrierile se fac la sediul Serviciului de Asistență Socială, situat în strada Câmpul Libertății, nr. 1A, sau la numerele de telefon 0756-089.215 și 0748-889.800, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea