Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Nouă kilometri de piste pentru biciclete la Aiud: Cum vor fi conectate la Transalpina de Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Nouă kilometri de piste pentru biciclete la Aiud: Cum vor fi conectate la Transalpina de Apuseni

Prin intermediul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” vor rezulta 9 km de piste pentru biciclete. O parte dintre acestea vor merge pe carosabil, cum este cazul celor de pe strada Tribun Tudoran sau de pe strada Ion Creangă. Iar acolo unde trotuarul este suficient de larg, pistele vor fi amenajate pe o parte din acesta.

Implementarea proiectului înseamnă și reabilitarea trotuarelor din zona centrala protejată a municipiului Aiud, lucrări care vor debuta în curând. De asemenea, toate trotuarele pe unde se amenajează piste vor fi modernizate.

Traseul pistelor de biciclete va fi legat ulterior de alți 6,7 km de piste realizate pe străzile Avram Iancu și Moților, în cadrul proiectului care modernizează „Transalpina de Apuseni”.

„De ce este important acest proiect pentru aiudeni?

Pentru că ne dorim ca cetățenii să poată ajunge la orice instituție publică în cel mult 15 minute, fără a fi nevoiți să utilizeze autoturismul propriu. Prin acest proiect încurajăm utilizarea transportului public în comun, a bicicletei și a mersului pe jos și contribuim la reducerea emisiilor de carbon în municipiul nostru.

Proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 3.2″, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1-5 mai 2024: SKEPSIS reprezintă Alba Iulia la un important și inedit festival internațional de teatru organizat în Tunisia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SKEPSIS reprezintă Alba Iulia la un important și inedit festival internațional de teatru organizat în Tunisia! În perioada 1-5 mai 2024, compania de teatru Skepsis se numără printre teatrele și companiile de teatru din 24 de țări care participă la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru SAHARA, organizat în Tunisia. Evenimentul propune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea