Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| SURPRIZĂ pentru un elev din Alba la Bacalaureatul 2022: A primit 9 la istorie după contestație, deși inițial a luat 6.85

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 SURPRIZĂ pentru un elev din Alba la Bacalaureatul 2022: A primit 9 la istorie după contestație, deși inițial a luat 6.85

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2022 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul bacalaureat.edu.ro. Amintim că media de la Bac contează pentru admiterea la majoritatea facultăților la care se aplică pe bază de dosar.

Vezi AICI rezultate Bacalaureat 2022 în țară (harta județe).

Vezi AICI REZULTATE BACALAUREAT 2022 în ALBA, pe licee.

49.091 de contestații au fost făcute anul acesta de candidații de la Bac 2022, cu 6889 mai puține decât anul trecut, potrivit Biroului de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro. Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații.

Un elev al Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia a avut parte de o surpriză plăcută în cursul zilei de astăzi, 1 iulie, după ce, la proba scrisă la disciplina Istorie, nota sa a crescut de la 6,85 la 9, în urma contestării rezultatelor inițiale.

La proba obligatorie a profilului, 13.218 contestații. 13.281 au fost depuse la proba la alegere a profilului și specializării, iar la limba maternă 423 de contestații. La toate materiile s-au înregistrat mai puține contestații decât anul trecut. (Mai multe detalii aici)

De asemenea, rata de promovare anunțat de Ministerul Educației în urma publicării rezultatelor de la bacalaureat 2022 este de 73,3%, cea mai mare de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei analize Edupedu.ro. Practic, din 2009 nu a mai fost o rată atât de mare a celor care iau acest examen de la finalul clasei a XII-a. 89.054 de elevi au promovat examenul, din cei 126.454 de absolvenți de liceu înscriși, din care 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea