Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea. Va participa și la parada militară de Ziua Națională 2023

Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea. Acesta va participa și la parada militară de Ziua Națională 2023.

Ofițerul albaiulian care a dat onorul președintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018 la Centenarul Marii Uniri, a fost avansat în grad de general de brigadă cu o stea.

Acesta este comandantul blocului de defilare cu tehnică militară, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României 2023.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Nicolae Oros, în vârstă de 52 de ani, s-a născut la Alba Iulia și a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din orașul natal, promoția 1989.

Acesta a dat onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și a fost locțiitor al Comandantului paradei și comandant al blocului de tehnică militară.

Nicolae Oros a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” – arma Infanterie, în 1992, specialitatea Vânători de Munte. Este licențiat în managementul organizației (2008) și masterand în managementul capabilităților organizaționale (2012) la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, plus master de comandă în științe militare și informații (2013).

Generalul Oros a urmat și cursurile Facultății de Construcții Mașini (TCM) a Universității Tehnice Cluj-Napoca și are studii de masterat în management în administrație, instituții de credit și societăți comerciale la Facultatea de Științe Economice a Universității „Bogdan Vodă” Cluj-Napoca.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu o carieră impresionantă, generalul albaiulian a îndeplinit cu succes 3 misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan, fiind decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Forțelor Speciale, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Informațiilor pentru Apărare, Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa a 3-a și clasa a 2-a, Emblema de Merit În serviciul Armatei României clasa a 3-a și a 2-a, 3 medalii NATO în Afganistan, Medalia Națională de Apărare a Franței în grad de bronz, ordinul virtutea militară în grad de cavaler!

De-a lungul carierei militare a ocupat diverse funcții la Brigada 5 Vânători de Munte „Avram Iancu” Alba Iulia, devenind din 2014 comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău.

Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, fiind locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin până în anul 2021.

Din 2021 a ocupat funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, iar din iulie 2022 pe cea de comandat al brigăzii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii O dată la două luni, milioane de români așteaptă ca pe cardul de alimente să intre cei 250 de lei. Alimentarea conturilor a început pe data de 17 februarie și se va încheia la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea