Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Nicolae Manolescu și alți zeci de scriitori, la Alba Iulia. Premiul Ex Aequo pentru Florina Ilis și Radu Aldulescu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest weekend la Alba Iulia, scriitori din întreaga țară au participat la lucrările Coloviului romanului românesc contemporan, un eveniment literar aflat a șasea ediție consecutivă în municipiul nostru.

Evenimentul, aflat sub patronajul președintelui Uniunii Scriitorilor din România – Nicolae Manolescu și organizat la Palatul Apor, a fost onorat de prezența scriitorilor Gabriel Chifu,  Irina Petras, Mircea Mihăieș, Radu Aldulescu, Petru Cimpoeșu, Livius Ciorcârlie, Gheorghe Schwartz, Alexandru Vlad, Doina Ruști, Aurel Maria Baros, Virgil Podoabă, Radu Mareș, Florina  Ilis, Adrian Alui Gheorghe, Mariana Gorczyca, Dumitru Hurubă, Cornel Nistea.

Răzpunzându-i la un moment dat unui interlocutor, care în cadrul unei discuții despre romanul și filmul „Marele Gatsby” afirma că succesul acestora se datorează faptului că validează și reconfirmă prejudecățile majorității oamenilor, criticul Nicolae Manolescu a spus că lumea ar fi păgubită dacă prejudecățile ar dispărea. A continuat afirmând că și dacă economia la negru ar dispărea oamenii ar avea de pierdut. “Economia la negru ne ține!” a spus președintele USR. Mergând mai departe în aprecierile sale cu privire la luciditatea indivizilor, scriitorul a conchis: “Ce catastrofă ar fi să votăm lucid. Cine, ce ar mai vota!?!”

Cu acest prilej a avut loc și lansarea volumului ”Recviem pentru nimiciri și tăceri”, ultima apariție editorială semnată Aurel Pantea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a U.S.R, gazda tradițională a colocviilor.

Și la această ediție au fost decernate premii pentru cei mai buni romancieri ai anului 2012, de către un juriu format din criticii literari Mircea Mihăieş, Irina Petraş, Gabriel Chifu şi Nicolae Manolescu, după cum urmează:

Premiul Ex Aequo:

Florina Ilis – Vieţile Paralele, Ed. Cartea Românească, 2012

Radu Aldulescu – Cronicile Genocidului, Ed. Cartea Romanească, 2012

Organizat  de Consiliul județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a U.S.R., Biblioteca județeană ”Lucian Blaga”, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, ediția din acest a avut ca temă ”Romanul – ficțiune și/sau evaziune”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj Mai mulți români au fost înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda „Fotografia”, după ce au comandat din Germania. O nouă escrocherie face victime printre români. Mai multe persoane au rămas fără zeci de mii de euro în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea