FOTO: Nicolae Bumbu, ales președintele comunității romilor din Alba Iulia. Alegerile s-au desfășurat în cartierul Lumea Nouă

Romii din Alba Iulia și-au ales vineri, în unanimitate, liderul, în persoana lui Nicolae Bumbu, Niculiță cum îi spun ei. Alegerile s-au ținut în cartierul Lumea Nouă, în comunitate.

Au participat reprezentanți de la București ai Alianței pentru Unitatea Romilor (AURr), și au fost invitați și reprezentanți ai romilor din Roșia Montană, Cugir, Blaj, Sebeș și Ocna Mureș.

ELIT

Odată cu alegerea președintelui, s-a înființat și Filiala Alba Iulia a Alianței pentru Unitatea Romilor.

Chiar dacă alegerile s-au ținut în comunitate, în aer liber, acolo un trăiesc romii din Alba Iulia, cu bune cu rele, oamenii și-au spus necazurile și au ales democratic, în stilul lor. Au fost aleși vicepreședinți, persoane care să se ocupe de problemele de cultură ale etniei, de problemele femeilor rome, de sănătate și învățământ. Și, ca la orice ședință, s-a încheiat un proces verbal în care au fost trecuți toți cei aleși.

S-a discutat despre unirea romilor, despre unitate și despre posibilitățile de a rezolva problemele și necazurile cu care se confruntă etnia.

Nu se puteau încheia alegerile, fără ca liderul romilor să nu fie jucat pe ritmurile muzicii țigănești.

1 comentariu

Ics 9 iulie 2018 at 7:02

Haoleu!!! Fer nu haveau de vanzare???!!!

Comentariile sunt oprite