FOTO| Nicolae al României, vizită la Liceul Teoretic Teiuș: Monarhia în România a fost prezentată chiar de descendentul familiei Regale
FOTO| Nicolae al României, vizită la Liceul Teoretic Teiuș: Monarhia în România a fost prezentată chiar de descendentul familiei Regale
Alteța Sa Nicolae al României a vizitat Liceul Teoretic Teiuș, în cadrul turneului „Pe urmele bunicului Mihai I”.
„Liceul Teoretic Teiuș, Alba, l-a avut ca oaspete de onoare pe Alteta Sa Nicolae al României, în cadrul turneului „Pe urmele bunicului Mihai I”.
Lecția de istorie a căpătat o altă însemnătate deoarece monarhia în România a fost prezentată de un descendent al familiei Regale”, arată reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Nicolae al României a lansat luni, la Alba Iulia, volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Luni, 28 martie 2022, la Muzeul Principia din Alba Iulia, începând cu ora 18.00, a avut loc lansarea volumului Bunicul meu, Regele Mihai, cu onoranta participare a autorului, Nicolae al României.
A deschis calea prezentării făcute de însuși autorul, muzeograful Ioana Rustoiu, cu un discurs asuprea monarhiei în România: Recuperarea memorialisticii și imaginarului unui secol: monarhia din România (1866-1947), alături de prof.univ.dr.habil. Diana Câmpan, care a oferit publicului o viziune de ansamblu asupra volumului lansat.
În închiderea evenimentului a conferențiat Nicolae al României, pentru ca apoi să aibă loc o sesiune de autografe și fotografii.
Cartea Bunicul meu, Regele Mihai a apărut în anul 2021, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Fotografiile incluse în acest volum-album au fost alese de Nicolae al României, iar conținutul reprezintă o veritabilă incursiune în viața de familiei a Majestății Sale, prezentat în postura de bunic și cap al familiei.
„Veți întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, știa mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reușind totodată să ne învețe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecții a căror valoare o simt acum” , ne incită Nicolae al României.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia Ioan Birdaș s-a născut la data de 23 noiembrie 1921 în satul Rohia, din județul Maramureș. La doar 14 ani a intrat ca frate în Mănăstirea Rohia, fiind tuns în monahism sub numele de Emilian […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii