Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Nicolae al României, vizită la Liceul Teoretic Teiuș: Monarhia în România a fost prezentată chiar de descendentul familiei Regale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Nicolae al României, vizită la Liceul Teoretic Teiuș: Monarhia în România a fost prezentată chiar de descendentul familiei Regale

Alteța Sa Nicolae al României a vizitat Liceul Teoretic Teiuș, în cadrul turneului „Pe urmele bunicului Mihai I”.

„Liceul Teoretic Teiuș, Alba, l-a avut ca oaspete de onoare pe Alteta Sa Nicolae al României, în cadrul turneului „Pe urmele bunicului Mihai I”.

Lecția de istorie a căpătat o altă însemnătate deoarece monarhia în România a fost prezentată de un descendent al familiei Regale”, arată reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.

Nicolae al României a lansat luni, la Alba Iulia, volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Luni, 28 martie 2022, la Muzeul Principia din Alba Iulia, începând cu ora 18.00, a avut loc lansarea volumului Bunicul meu, Regele Mihai, cu onoranta participare a autorului, Nicolae al României.

A deschis calea prezentării făcute de însuși autorul, muzeograful Ioana Rustoiu, cu un discurs asuprea monarhiei în România: Recuperarea memorialisticii și imaginarului unui secol: monarhia din România (1866-1947), alături de prof.univ.dr.habil. Diana Câmpan, care a oferit publicului o viziune de ansamblu asupra volumului lansat.

În închiderea evenimentului a conferențiat Nicolae al României, pentru ca apoi să aibă loc o sesiune de autografe și fotografii.

Cartea Bunicul meu, Regele Mihai a apărut în anul 2021, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Fotografiile incluse în acest volum-album au fost alese de Nicolae al României, iar conținutul reprezintă o veritabilă incursiune în viața de familiei a Majestății Sale, prezentat în postura de bunic și cap al familiei.

„Veți întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, știa mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reușind totodată să ne învețe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecții a căror valoare o simt acum” , ne incită Nicolae al României.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea