Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO / Motociclist-erou la Cugir: Și-a riscat viața pentru a salva o femeie dintr-o casă în flăcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un motociclist din Cugir și-a riscat viața joi dimineața pentru a salva o femeie dintr-o casă în flăcări.

Îi vedem mereu pe şosele în sezonul cald, îi auzim turând motoarele la maxim, sau îi simţim trecând pe lângă noi în viteză. Au tatuaje şi arată fioroși când te uiți la ei. Ei sunt motocicliştii, etern îndragostiţii de cai putere, de adrenalină şi zgomot de motoare. Judecați după aparențe și catalogați de societate, motocicliștii nu pierd nici o ocazie pentru a le demonstra celorlalți că se înșeală.

 

Este și cazul unui biker din orașul Cugir, care, la începutul unei zile care părea la fel de banală ca oricare alta, a devenit erou, riscâdu-și viața pentru a salva o femeie dintr-o casă în flăcări.

Ghiță Borza este motociclist de o viață, dar în același timp TATĂ și OM cu suflet mare. Joi dimineața, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, călare pe motocicleta sa, cugireanul a observat fumul care ieșea dintr-o locuință. A oprit imediat în dreptul casei și a sărit gardul, poarta fiind închisă pe interior.

” În jurul orei 6.40, mă îndreptam spre servici. Am observat fumul care ieșea din locuință. Am sărit gardul în curte și am strigat să văd dacă iasă cineva. Apoi am sunat la 112 și am încercat să sting focul cu găleata cu apă. În casă se afla o femeie care s-a trezit de gălăgia făcută de mine. La un moment dat a trebuit să abandonez, mă sufocam cu fum. Târziu, la 22 de minute după apelul meu la 112, au venit și pompierii”, povestește eroul-motociclist.

Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani, locuiește în Cugir. În momentul izbucnirii incendiului, aceasta se afla singură în locuință. Din fericire, datorită intervenției salvatorului ei, femeia s-a ales doar cu o sperietură.

Este o întâmplare din care putem învăța multe. În primul rând, să nu judecăm după aparențe și să nu generalizăm. Ce s-ar fi întâmplat dacă motociclistul nu ar fi oprit și nu ar fi încercat să stingă flăcările? Sub masca de oameni duri și fioroși se ascund în majoritatea cazurilor, oameni de rând: soți, tați, absolvenți de facultate, copii ai căror părinți sunt mândrii de ei, care își ajută semenii cu orice ocazie.

“Nu ne judeca! Deşi de multe ori ne sunt rănite sentimentele, vom fi la nevoie primele persoane care va intra în casa ta în flăcări pentru a încerca să te salvăm!”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea