Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Moş Crăciun a venit mai repede pentru copiii din Gârda de Sus. Pachetele, asigurate de Consiliul Local

Publicat

în

Sărbătorile de iarnă sunt aproape aici, iar copiii sunt nerăbdători să îl primească cu brațele deschise pe Moș Crăciun.

Pentru copiii din Gârda de Sus, Moșul a pregătit o mică surpriză și și-a făcut apariția cu o zi mai repede, aducând zâmbetul pe buzele tuturor.

Electrica Furnizare Discount

Și în acest an, Consiliul Local Gârda de Sus a alocat fonduri substanțiale pentru cadouri de Crăciun, care au fost deja împărțite micuților din comună.

Astfel, Moș Crăciun s-a deplasat prin toate satele localității pentru a oferi darurile, fiind ajutat la distribuirea acestora de primarul Marin Vârciu, directorul școlii, Aurel Dobra, și mai multe cadre didactice.

La primirea cadourilor, copiii l-au colindat pe Moș Crăciun și l-au rugat să îi viziteze și anul viitor pentru că vor fi cuminți, harnici și se vor strădui la învățătură.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| O viață cât un centenar: Veteranul Aurel Mureșan sărbătorit de autoritățile aiudene la împlinirea vârstei de 100 de ani

Publicat

în

FOTO| O viață cât un centenar: Veteranul Aurel Mureșan sărbătorit de autoritățile aiudene la împlinirea vârstei de 100 de ani

Aiudeanul Aurel Mureșan, a fost sărbătorit miercuri, 26 ianuarie, de către administrația locală, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani.

Aurel Mureșan este veteran de război, acesta luptând în Cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de Est și a fost prizonier de război timp de doi ani și jumătate, fiind închis într-o mină.

„Astăzi i-am transmis un călduros „La mulți ani!” din partea întregii comunități aiudene, domnului Mureșan Aurel, care a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani!”, au transmis reprezentanții primăriei municipiului Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Acesta face parte dintr-o familie longevivă, având încă trei frați cu vârste de peste 90 de ani, în viață.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii din Teiuș și Petrești au aflat de la polițiști și specialiști în prevenirea traficului de persoane care sunt cele mai bune soluții pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor

Publicat

în

FOTO| Elevii din Teiuș și Petrești au aflat de la polițiști și specialiști în prevenirea traficului de persoane care sunt cele mai bune soluții pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor

În zilele de 25 și 26 ianuarie 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, polițiști de proximitate și specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți la Liceul Teoretic Teiuș și la Școala Gimnazială Petrești, unde au desfășurat activități de informare a elevilor, menite să le aducă un plus de siguranță.

Pe lângă subiectele legate de prevenirea violenței în mediul școlar, bullying/ cyberbullying sau a traficului de persoane și pornografiei infantile, a fost abordată tema privind prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor, care este, de altfel, obiectivul campaniei care se derulează, la nivel național, intitulată ”Atingeri nedorite”.

Polițiștii le-au vorbit elevilor despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată, faptul că pot suna, gratuit, la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului.

Electrica Furnizare Discount

Campania națională ”Atingeri nedorite” are ca și principal obiectiv creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea agresiunilor sexuale și încurajarea victimelor de a cere ajutor.

Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Acestora le este dedicată și o pagină web care arată cum se poate recunoaște un caz de agresiune sexuală, cu sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale, consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

Codul Penal incriminează agresiunea sexuală în rândul infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, iar fapta ce are ca victimă un minor este pedepsită mai aspru.

Citește mai mult

Curier Județean

Program Național pentru recuperare medicală GRATUITĂ, la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia. Condiții pentru înscriere

Publicat

în

Program Național pentru recuperare medicală GRATUITĂ, la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia. Condiții pentru înscriere

„Sănătate pentru Toți” la Centrul Maria Beatrice este un program aflat în al 3-lea an de implementare, finanțat de către Grupul Intesa Sanpaolo – Milano, prin Asociația Italiană Medici per la Pace- Verona în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice, pentru sănătatea copiilor din România!

● Sesiuni GRATUITE de recuperare medicală pentru copii (0 luni -18 ani) Tel. 0743 893 625, Luni – Vineri [8:30 – 15:30] [email protected]
● Consult medical și evaluări funcționale GRATUITE pentru copii (0-4 ani) Tel. 0764 732 421, Luni – Vineri [8:30 – 15:30] [email protected]

Electrica Furnizare Discount

ACTIVITĂȚI MEDICALE

● Evaluarea funcțională a copilului mic, în scopul intervenției timpurii asupra eventualelor afecțiuni neuro-motorii și kinetoprofilaxia prematurului;
● Recuperare medicală a copilului mic;
● Recuperare medicală în stări post-traumatice, post-operatorii;
● Recuperare medicală în afecțiuni osteoarticulare și musculo-scheletale: tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), hernia de disc (cervicală, lombară, toracală), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane.
● Recuperare medicală în afecțiuni neuromotorii, inclusiv dobândite: paralizie cerebrală, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare)

EVALUAREA FUNCȚIONALĂ cuprinde:

Consultul medical (30 min) efectuat de către:
Dr. Diana Dudaș – medic Specialist Recuperare Medicină Fizică și Balneologie sau
Dr. Ruxandra Tincu – medic Specialist Recuperare Medicină Fizică și Balneologie sau
Dr. Carmen Samoilă – medic Specialist Neurologie Pediatrică
Evaluare (30 min) realizată de către kinetoterapeut, la nevoie terapeut ocupațional sau logoped.
Documente finale: Scrisoare medicală și Raport de evaluare

RECUPERAREA MEDICALĂ:

În urma evaluării funcționale se stabilește pachetul de proceduri.

Proceduri efectuate în centru:

● Kinetoterapie
● Mecanoterapie
● Terapie VOJTA
● Balance Suit (Costum de echilibru)
● Power Plate
● Thera-Trainer-Tigo (Nou)
● Placă Galileo (Nou)
● Hidroterapie INDIVIDUALĂ: 1 copil – 1 terapeut, TEMPERATURĂ apă: 34 grade C
● Masaj terapeutic, împachetări cu parafină
● Terapie cognitiv-comportamentală
● Terapie ocupațională
● Logopedie
● Stimulare în Cameră de integrare senzorială

Fizioterapie:

●magnetoterapie ●laser ●curenți ●ultrasunete

Echipa Maria Beatrice, 54 de angajați: 2 medici specialiști de recuperare medicină fizică și balneologie, 1 medic specialist de neurologie pediatrică, 1 medic primar pediatru, asistenți medicali, kinetoterapeuți, fizio-kinetoterapeuti, hidro-kinetoterapeuți, terapeuți ocupaționali, logopezi, psihologi clinicieni, maseuri, personal administrativ.

Acesta este un Program Social

● Criteriul financiar: Media veniturilor nete per membru de familie pentru ultimele 3 luni anterioare lunii curente să fie de până la 2100 lei.

Pentru înscriere în program:

Centrul Maria Beatrice, str. Lalelelor nr. 60, Alba Iulia

Tel. 0743 893 625, 0764 732 421, Luni – Vineri [8:30 – 15:30]

Email: [email protected]

Acasa

Ne bucurăm că putem ajuta !

Echipa Maria Beatrice

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare