// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Foto: Moment aniversar la Câmpeni, în cinstea Zilei Naționale a României

Pentru a putea participa astăzi la sărbătorirea Marii Uniri de la Alba Iulia, câțiva patrioți din Apuseni s-au adunat joi, de Sfântul Andrei, în centrul orașului Câmpeni și au marcat cea mai importantă zi a românilor prin depunerea unor coroane de flori la statuia lui Avram Iancu din centrul orașului.

La momentul aniversar organizat, prin tradiție, cu o zi înainte de 1 Decembrie au participat doar puțin peste 10 patrioți din Apuseni – membri ai filialei locale a Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu” condusă de Ioan Viorel Sicoe și ai Asociației ASTRA – Despărțământul ,,Iosif Șterca Șuluțiu” Câmpeni – Abrud, condus de către doamna Maria Ana Motora – numărul mic al acestora fiind cauzat de ploaia măruntă și deasă care s-a abătut pe tot parcursul zilei în ,,Capitala Țării Moților”.

Evenimentul a debutat după ora 12:30 cu un scurt discurs rostit de președintele Ioan Viorel Sicoe, care a anunțat pe această cale că societatea pe care o conduce a organizat și va demara anul viitor, la nivelul orașului, un amplu program pentru sărbătorirea Centenarului Unirii. După intonarea Imnului Național al României, membrii celor două societăți au depus câte o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu, acestea fiind purtate de către elevi ai unităților școlare din localitate.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419