Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Moda Aparthotelului a ajuns și la Alba Iulia. Complexul modern ”Crema Residence” și-a deschis porțile pentru turiști

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

residence25Într-o lume în care mobilitatea este cuvântul cheie, iar viața ajunge să te poarte prin cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, în încercarea de a răspunde nevoilor a cât mai mulți dintre turiști, noi specii hibride de hoteluri iau naștere în fiecare zi.

Oferind terasă și vedere la oraș, Aparthotel Crema Residence, situat în Alba Iulia,  județul Alba, la 900 de metri de Cetatea Alba Carolina, și-a deschis vineri, 4 noiembrie, porțile pentru turiști.

Complexul modern dispune de un număr de 13 apartamente/camere. Unităţile de cazare oferă aer condiţionat şi TV cu ecran plat și canale prin satelit. Unele apartamente au zonă de luat masa şi/sau balcon. Altele sunt dotate cu bucătărie, cu frigider şi cuptor. Toate spațiile de cazare includ baie privată cu articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Accesul la WiFi este gratuit în întreaga proprietate. Parcarea privată este gratuită.

Investiția a început acum doi ani de zile și s-a derulat în mod normal, am primit și sprijinul autorităților. Am vrut să aducem în oraș un altfel de concept: dacă Alba Iulia vrea să devină și este un oraș turistic, să fie cât mai dinamic, cred că ar trebui să aibă și locații de cazare cât mai dinamice. Noi am venit cu un concept nou în oraș, în care oferim apartamente la preț foarte bun, foarte apropiat de o camera de hotel, poate chiar mai ieftin, unde clientul poate beneficia atât de spațiu mai mare, de un self-catering, dispune de toate cele necesare pentru a se gospodări singur.

Avem un spațiu unde probabil cât de curând o să deschidem și un loc de servire a mesei, deocamdată îl folosim pentru a organiza diferite întâlniri ale clienților noștri, poate mici petreceri. Orașul începe să devină din ce în ce mai pretențios, la fel și clienții. Sunt turiști care se întorc pentru a doua oară și va trebui – dacă vrem să îi păstrăm – să fim atenți la detalii, la calitate și la servicii. Ne-am dori ca și primăria să vină și să ne dea încredere celor care investim, iar în Alba Iulia să nu avem doar un turism sezonier. Suntem de părere că și școlile trebuie încurajate să aibe secții specializate de turism pentru că pe partea de servicii nu găsim personal calificat, fiind nevoiți să facem angajări doar de dragul  angajărilor”, au declarat membrii echipei Crema Residence.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional din Sibiu, la 52 km de proprietate.

ApartHotel Crema Residence își întâmpină clienții și pe Booking.com începând cu 30 septembrie 2016.

Noțiunea de confort în călătorie/deplasare și-a schimbat esențial definiția în ultimele decenii. Ideea din spatele lor pornește dintr-o rădăcină comună: dacă în urmă cu 50 de ani a fi departe de casă, într-un hotel cochet, era culmea sofisticării, turiștii de astăzi nu vor să simtă în niciun moment că și-au părăsit reședința.

Iar pe aceștia, oricât s-ar strădui un hotel să îi facă să se simtă ca acasă, sentimentul ca sunt doar invitați într-o cameră oarecare nu îi părăsește decât odată cu cheia, la recepție. Pentru ei industria hotelieră a inventat aparthotelul.

Aparthotelul înseamnă de fapt o încrucișare între un apartament de închiriat și un hotel. Complexul de apartamente este gestionat și face rezervări în același mod în care o face un hotel obișnuit. Cuvântul cheie care descrie conceptul este flexibilitatea. Perioada șederii poate fi de la câteva zile până la câteva luni, asta cu atât mai mult cu cât în locul unei camere rigide de hotel oaspeții au la dispoziție un apartament cu toate dotările, la un preț uneori mai mic decât cel de pe piața imobiliară. În plus aceștia pot opta pentru a-și face singuri menajul sau a încredința această sarcină personalului hotelului.

Costurile dezvoltării și construirii unui aparthotel sunt mult mai mici, deoarece acestea sunt cladiri mult mai puțin pretențioase, fără lobby-uri impresionante sau barurile și restaurantele care înghit de obicei o mare parte din bugetul alocat construirii unui hotel normal. Și din punct de vedere imobiliar investiția este una mai accesibilă și mai ușor de amortizat, deoarece locația nu trebuie să fie neapărat una de primă mână, foarte scumpă, ci poate fi si semicentrală, atâta vreme cât este una pitorească și accesibilă.

Complexul Crema Residence este situat pe Bulevardul Revolutiei 1989 nr.2E.

[nggallery id=2930]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea