Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Mircea Moloț în primele minute de libertate, alături de familie, la Tribunalul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, reținut ieri pentru 24 de ore de către procurorii DNA Alba Iulia, a fost adus joi, în jurul orelor 12.00, în fața judecătorilor Tribunalului Alba. Ședință durează deja de 2 ore și jumătate.

Instanța urmează să decidă astăzi dacă baronul va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile, dacă va fi obligat să respecte o altă măsură preventivă (control judiciar, arest la domiciliu) sau va eliberat. Ordonanța de reținere pentru 24 de ore, emisă ieri de procurorii anticorupție din Alba, expiră astăzi la orele 17.00.

În același dosar de corupție, au mai fost reținuți ieri, și așteaptă la rândul lor decizia instanței, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ioan Tiberiu Balint, ginerele lui Moloț – Venter Robertto și doi oameni de afaceri Pup Milică Emanoil, patronul societăţii Trans Construct Import Export SRL, abonată la contracte cu Consiliul Judeţean Hunedoara și Axinte Vasile.

UPDATE ora 22.00: Tribunalul Alba a decis joi seara ca președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică, reţinuţi pentru fapte de corupţie, vor fi cercetaţi sub control judiciar, deci în stare de libertate. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE ora 18.00: Președintele CJ Hunedoara a ieșit din sala de judecată la câteva minute după ora 17.00, când i-a expirat ordonanța de reținere și își petrece primele minute de libertate cu mambri ai familiei sale și cu avocații care îl reprezintă.

La ieșirea din sală, Mircea Moloț a declarat presei că este nevinovat și că așteaptă cu încredere decizia instanței. Judecătorii urmează să se pronunțe în această seară cu privire cercetarea în libertate sau în stare de arest a celor patru inculpați, arestați ieri în acest dosar.

[nggallery id=2740]

UPDATE ora 16.45: Ședința de judecată este încă în plină desfășurare. Reamintim faptul că ordonanța de reținere pe numele lui Mircea Moloț, expiră la orele 17.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea