Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Mircea Moloț & company, în arest la domiciliu. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația procurorilor DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a admis marți, 9 decembrie, contestația procurorilor DNA la decizia Tribunalului Alba, pronunţată joi, 4 decembrie 2014, prin care s-a dispus cercetarea în libertate sub măsura controlului judiciar a președintelui Consiliului Județean Hunedoara Mircea Moloţ şi a celorlați trei inculpaţi în dosar și a dispus cercetarea în stare de arest la domiciliu a acestora.

Astfel, Mircea Moloț – „baronul” de Hunedoara, ginerele său – Venter Robertto-Patrick, fostul vicepreşedinte al Consiliului Județean Hunedoara – Balint Tiberiu Ioan şi oamenii de afaceri – Pup Emanoil Milică şi Axinte Vasile intră din această seară, din regimul de libertate, în regimul de arest la domiciliu.

Decizia Curții de apel este definitivă.

Şedinţa de judecată a fost secretă și a durat circa 4 ore și jumătate. Cu puțin timp înainte de orele 18.00, judecătorii au intrat în deliberare, decizia definitivă fiind anunțată la ora 20.15.

“În dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia (împotriva încheierii penale din 04.12.2014 dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului  Alba în dosarul penal nr. 5319/107/2014), a desfiinţat încheierea penală atacată şi pe cale de consecinţă a dispus luarea  faţă de cei 5 inculpaţi (Moloţ Ioan Mircea, Balint Tiberiu Ioan, Venter Robertto Patrick, Pup Emanoil Milică şi Axinte Vasile) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile începând cu data punerii în executare a acestei măsuri.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii:

– să nu părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat

– să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva aceleiaşi încheieri penale”, se precizează în comunicatul remis presei de Cosmin Muntean, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii DNA îl suspectează pe Mircea Molot de infractiuni de coruptie – abuz in serviciu, favorizarea unei companii la o licitatie publica in schimbul subcontractarii unor lucrari catre firma ginerelui sau.

Amintim ca procurorii anticoruptie au efectuat la inceputul lunii noiembrie 18 perchezitii domiciliare in mai multe locuri din judetul Hunedoara, printre care sediul unei institutii publice si sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, arata un comunicat al institutiei. Perchezitii au avut loc si acasa la presedintele Consiliului Judetean Hunedoara


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea