Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Mircea Hava și Ion Dumitrel s-au întâlnit, la Alba Iulia, cu participantele la Women Rally Centenary. Primarul a primit un Credențional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dedicat în exclusivitate doamnelor şi domnişoarelor ce sunt mesagerii “flacărei istorice” ca simbol al împlinirii a 100 de ani de la formarea statului român, evenimentul  îşi propune pe de o parte implementarea unei conduite corecte la volan, pe de altă parte cunoaşterea unei mici părţi din trecutul nostru ca români: un raliu în două zone de însemnătate pentru istoria noastră: Cluj Napoca şi Alba lulia (cu vizită la Cetatea Alba Carolina).

Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, a primit, de la  participantele la ”Women Rally Centenary Edition”, din partea primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, un credențional, la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

Women Rally este un concept nou, de mare anvergură, organizat pentru prima dată în România, dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, care conduc în viața de zi cu zi.

Evenimentul îşi propune să celebreze femeia pasionată de motorsport, doamnele şi domnişoarele fiind mesagerii “flacărei istorice” ca simbol al împlinirii a 100 de ani de la formarea statului român.

Sâmbătă, 15 septembrie, cu începere de la ora 11.00, s-a desfășurat proba specială de îndemânare în vederea departajării concurentelor din punct de vedere al maniabilităţii şi al aptitudinilor sportive. Startul s-a dat individual la un interval de 3 minute, cu semafor, fiind precedat de o tură de recunoaştere.

Duminică,  la ora 9.30 echipajele au plecat în coloană spre Cetatea Alba Carolina, deplasarea nefiind contracronometru, dar sosirea la Alba Iulia a trebuit aibă loc până la ora 11.30.

Echipajul câştigător al raliului a avut onoarea de a purta şi de a preda, la ora 11.30, la punctul de sosire stabilit pe platoul situat în faţa Porţii a 3-a a Cetăţii Alba Carolina, Solia ce simbolizează comemorarea a 100 de ani de la formarea Statului Român, moment de maximă importanţă istorică.

Evenimentul de la Alba Iulia va fi găzduit de Restaurantul „La Conac” în jurul orei 13.

Despre Restaurantul La Conac – Food, Drinks and History

Este situat pe strada Decebal Nr.10, la 300 de metri de Poarta a doua a Cetății Alba-Carolina. Recent deschis, restaurantul se situează într-o somptuoasă vilă interbelică unde fiecare salon are o poveste proprie și un decor pe măsură.

Evenimentul se va încheia la Castelul de la Sâncrai, în cadrul căreia toate concurentele vor primi diploma de participare.

Demn de menţionat este faptul că sumele colectate din taxa de participare vor fi direcţionate spre un program de implementare a măsurilor de igienă orală pentru copiii aflaţi în zone defavorizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea