Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Masterchef-ul Flaviu Tothăzan şi echipa de tineret, cei mai tari bucătari la „Ceaunul PDL” de la Oarda de Jos

Alexandra Mates

Publicat

în

Sute de oameni, dornici de distracţie, voie bună dar mai ales de mâncare tradiţională s-au adunat joi, de Sfânta Maria Mare, pe stadionul din Oarda de Jos, pentru a lua parte la cea de-a doua ediţie a Festivalului Rustic „La ceaune”, organizat de PDL Alba Iulia. Muzică bună, relaxare, divertisment şi mâncarea autentică a bucătăriei din Ardeal, au fost principalele ingrediente ale unei zile de sărbătoare petrecute de aceştia „ca la carte”.  Echipa de tineret PDL „Grădiniţa” nr.13,  condusă de albaiulianul Flaviu Tothăzan, fost participant la concursul Masterchef, a câştigat marele premiu al concursului gastronomic „La ceaune”.

Practic, evenimentul a constat într-un concurs, în cadrul căruia 10 echipe de bucătari amatori s-au întrecut „La ceaune”, pentru a câştiga marele premiu pus în joc de organizatori.

Cele 10 echipe de bucătari, „Radicalii”, „Grădiniţa nr.13”, „Oarda – Pupăza cu creastă”, „Speranţa”, „Chisfalău – Micul Paris”, „Ţacherarii”, „Oarda – Pupăza din cuib”, „Pâclişa – Fabrica de mături” şi „Balaurii”,  au avut de pregătit câte o tocăniţă la ceaun, iar pentru a nu se face diferenţă, juriul a împărţit fiecărei echipe ingredientele. Astfel, concurenţii au primit: 2 kg pulpă de porc, 600 gr. ceapă, 800 gr. ardei gras, 40 gr. boia dulce, 1-2 l ulei, 2 kg cartofi şi 600 gr roşii. Menţionăm că, pentru gustul desăvârşit, concurenţii au avut libertatea de a adăuga ei alte ingrediente şi condimente în plus. Bineînţeles, pe lângă asta, echipele au avut grijă „să strălucească” şi la modul în care şi-au prezentat mâncarea şi cortul, împodobit de ei.

După mai bine de 3 ore, timp în care ceaunele au fost gata făcute, degustate, şi golite mai apoi de pofticioşii prezenţi la eveniment, a venit timpul ca juriul (bucătar profesionist Vasile Mărginean, Ştefan Bardan, Gheorghe Ciucă, Cornel Sandu) să acorde premiile mult aşteptate de către participanţi.

„Toţi au gătit foarte bine, dar să ştiţi, chiar dacă suntem între prieteni, primează valoarea, pentru că cei care au jurizat, sunt meseriaşi”,  a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, ţinând totodată să ureze tuturor celor care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia un sincer „La mulţi ani, cu sănătate”.

Astfel, „maeştri bucătari” au fost declaraţi membrii echipei de tineret PDL „Grădiniţa” nr.13,  condusă de albaiulianul Flaviu Tothăzan, fost participant la concursul Masterchef. Acesta a a adus plus „gust” şi valoare echipei,  ocupând locul I al podiumului cu un punctaj de 9,7 puncte. Un ceaun de 12 l, o sticlă de vin personalizată şi suma de 500 de lei au fost premiile oferite pentru aceştia. Locul II a fost ocupat de „Fabrica de mături” Pâclişa, cu 8 puncte,  care a primit un ceaun de 10 l, 300 de lei şi o sticlă de vin personalizată, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a situat Echipa „Radicalii”, cu 7,7 puncte, care a primit la rându-i (un ceaun, 200 de lei şi o sticlă de vin personalizată). De asemenea, a fost acordat un premiu din partea publicului, pentru cel mai consumat ceaun, echipei Broadăr.

De menţionat că premiile în bani nu au ajuns în mâna câştigătorilor, ci au fost donate tinerilor PDL, pentru participarea lor la Tabăra de Vară, care va începe în curând.

[nggallery id=55]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea