Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Masterchef-ul Flaviu Tothăzan şi echipa de tineret, cei mai tari bucătari la „Ceaunul PDL” de la Oarda de Jos

Publicat

în

Sute de oameni, dornici de distracţie, voie bună dar mai ales de mâncare tradiţională s-au adunat joi, de Sfânta Maria Mare, pe stadionul din Oarda de Jos, pentru a lua parte la cea de-a doua ediţie a Festivalului Rustic „La ceaune”, organizat de PDL Alba Iulia. Muzică bună, relaxare, divertisment şi mâncarea autentică a bucătăriei din Ardeal, au fost principalele ingrediente ale unei zile de sărbătoare petrecute de aceştia „ca la carte”.  Echipa de tineret PDL „Grădiniţa” nr.13,  condusă de albaiulianul Flaviu Tothăzan, fost participant la concursul Masterchef, a câştigat marele premiu al concursului gastronomic „La ceaune”.

Practic, evenimentul a constat într-un concurs, în cadrul căruia 10 echipe de bucătari amatori s-au întrecut „La ceaune”, pentru a câştiga marele premiu pus în joc de organizatori.

Cele 10 echipe de bucătari, „Radicalii”, „Grădiniţa nr.13”, „Oarda – Pupăza cu creastă”, „Speranţa”, „Chisfalău – Micul Paris”, „Ţacherarii”, „Oarda – Pupăza din cuib”, „Pâclişa – Fabrica de mături” şi „Balaurii”,  au avut de pregătit câte o tocăniţă la ceaun, iar pentru a nu se face diferenţă, juriul a împărţit fiecărei echipe ingredientele. Astfel, concurenţii au primit: 2 kg pulpă de porc, 600 gr. ceapă, 800 gr. ardei gras, 40 gr. boia dulce, 1-2 l ulei, 2 kg cartofi şi 600 gr roşii. Menţionăm că, pentru gustul desăvârşit, concurenţii au avut libertatea de a adăuga ei alte ingrediente şi condimente în plus. Bineînţeles, pe lângă asta, echipele au avut grijă „să strălucească” şi la modul în care şi-au prezentat mâncarea şi cortul, împodobit de ei.

Electrica Furnizare Discount

După mai bine de 3 ore, timp în care ceaunele au fost gata făcute, degustate, şi golite mai apoi de pofticioşii prezenţi la eveniment, a venit timpul ca juriul (bucătar profesionist Vasile Mărginean, Ştefan Bardan, Gheorghe Ciucă, Cornel Sandu) să acorde premiile mult aşteptate de către participanţi.

„Toţi au gătit foarte bine, dar să ştiţi, chiar dacă suntem între prieteni, primează valoarea, pentru că cei care au jurizat, sunt meseriaşi”,  a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, ţinând totodată să ureze tuturor celor care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia un sincer „La mulţi ani, cu sănătate”.

Astfel, „maeştri bucătari” au fost declaraţi membrii echipei de tineret PDL „Grădiniţa” nr.13,  condusă de albaiulianul Flaviu Tothăzan, fost participant la concursul Masterchef. Acesta a a adus plus „gust” şi valoare echipei,  ocupând locul I al podiumului cu un punctaj de 9,7 puncte. Un ceaun de 12 l, o sticlă de vin personalizată şi suma de 500 de lei au fost premiile oferite pentru aceştia. Locul II a fost ocupat de „Fabrica de mături” Pâclişa, cu 8 puncte,  care a primit un ceaun de 10 l, 300 de lei şi o sticlă de vin personalizată, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a situat Echipa „Radicalii”, cu 7,7 puncte, care a primit la rându-i (un ceaun, 200 de lei şi o sticlă de vin personalizată). De asemenea, a fost acordat un premiu din partea publicului, pentru cel mai consumat ceaun, echipei Broadăr.

De menţionat că premiile în bani nu au ajuns în mâna câştigătorilor, ci au fost donate tinerilor PDL, pentru participarea lor la Tabăra de Vară, care va începe în curând.

[Gallery not found]

 

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, președintele PNL Alba Iulia: Ne exprimăm nemulțumirea față de colaborarea de la nivelul alianței locale cu USR PLUS

Publicat

în

PNL Alba Iulia își exprimă nemulțumirea față de modul în care partenerii de la USR PLUS înțeleg să colaboreze la nivelul Consiliului Local al municipiului reședință de județ.

Principalele nemulțumiri sunt date de modul în care suntem consultați în ceea ce privesc cele mai importante probleme ale municipiului (de cele mai multe ori nu suntem consultați deloc), cât și de faptul că nu există voință politică și deschidere pentru implementarea unor proiecte asumate de către PNL în campania electorală de anul trecut.

Cel mai important obiectiv la care facem referire este realizarea centurii de nord a municipiului, care ar realiza legătura între DN 74 și DN 1 (Autostrada A 10), fluidizând traficul în Alba Iulia, întrucât autovehiculele care vor circula spre zona Munților Apuseni nu vor mai fi nevoie să tranziteze municipiul. Chiar dacă au fost identificate soluții de finanțare pentru acest proiect, nu vedem voință de realizare din partea USR PLUS.

Electrica Furnizare Discount

Alte proiecte care ar putea fi realizare în comun cu administrația județeană sunt parcarea de lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia (zona Policlinicii) și Aleea Centenarului.

Totodată, nu putem să nu remarcăm întârzierile în ceea ce privește implementarea proiectelor de mobilitate urbană, ale căror cereri de finanțare au fost scrise și depuse de către vechea administrație liberală.

În ceea ce privește partea de urbanism, noua conducere a PNL Alba Iulia a decis în forurile statutare să nu mai susțină niciun PUZ care propune modificarea regimului de înălțime. După cum declaram și în urmă cu câteva luni, nu vom susține aberații urbanistice, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. În ultimul timp, au fost documentații de urbanism care au trecut prin Consiliul Local prin votul USR PLUS și PSD. Și aici se pare că partenerii noștri nu țin cont de alianța pe care o avem.

Având în vedere aceste aspecte, se ia în calcul retragerea susținerii politice în cadrul Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.

Citește mai mult

Politică Administrație

Scandal și acuzații de fraudă la alegerile pentru președintele USR-PLUS: „Vorba lui Drulă: Barna-Ghinea, s-a terminat!”

Publicat

în

Scandal și acuzații de fraudă la alegerile pentru președintele USR-PLUS: „Vorba lui Drulă: Barna-Ghinea, s-a terminat!”

După ce a fost suspendat, miercuri, în urma unor acuzații de fraudă, votul online pentru funcția de președinte al USR PLUS a fost reluat, în cursul după amiezei de joi, 16 septembrie. Acestea nu au încetat, însă, unul dintre cei trei candidați, Irineu Darău, susținând că în continuare votează membri ai partidului care nu au acest drept.

„În ciuda tuturor evidențelor, la prânz a fost relansat votul online pentru președinția USRPLUS.

Fac un APEL: dacă puteți vota deși nu ar trebui să aveți acest drept, fiți vă rog onești și nu vă exprimați votul. În plus, vă rog scrieți-mi în privat și voi colecta și documenta toate aceste cazuri. Regula (aprobată prin vot în Congres!) este foarte simplă: pot vota doar cei care aveau cotizația la zi atunci când a rămas definitivă fuziunea. Mai concret: pot vota doar cei care până în 15 mai își plătiseră cotizația inclusiv pe aprilie. Și o consecință foarte măsurabilă: cine nu a avut drept de vot în iunie la alegerile interne locale și județene nu poate avea nici acum!

Electrica Furnizare Discount

În doar câteva minute, am fost notificat deja despre câteva cazuri concrete, cu oameni din 5 filiale diferite (!):

– om care nu a putut vota în iunie și poate vota acum
– oameni demisionați care pot vota acum
– mulți suspendați din 1-2 județe care apar în registrul electoral și pot vota, deși nu au dreptul
– om care are 2 (!) drepturi de vot, fiind înregistrat cu 2 adrese de mail diferite”, a anunțat Darău, joi, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta îi acuză pe Dan Barna și pe Cristian Ghinea pentru proasta gestionare a sistemului de vot: „Vorba lui Drulă: Barna-Ghinea, s-a terminat!. Rețineți că voi nu sunteți partidul și că de fiecare dată când călcați pe cap oameni și reguli nu faceți decât să ne compromiteți pe toți. Vrem și promitem competență și domnia legii. Dar mai întâi de toate trebuie să le asigurăm în interior, iar gașca voastră a promovat în responsabilități-cheie oameni incompetenți care nu aveau ce căuta acolo”

Sursa: psnews.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Aroganță nemărginită pe bani publici: o primărie din România „și-a tras” espressor de cafea cu apelare vocală în valoare de 8000 de lei

Publicat

în

Aroganță nemărginită pe bani publici: o primărie din România „și-a tras” espressor de cafea cu apelare vocală în valoare de 8000 de lei

Consilierii locali din Bârlad au votat în unanimitate un proiect inițiat de autoritatea locală pentru achiziționarea unui espressor în valoare de 8.000 de lei, cu toate că pe piață există oferte asemănătoare la jumătate de preț.

Potrivit presei locale, la ultima ședință de consiliu local din Bârlad, consilierii PNL, USR PLUS, PSD și ALDE au votat pentru cumpărarea unui espressor automat de cafea în valoare de 8.000 de lei.

Aparatul are comandă vocală însă un dispozitiv similar se putea găsi și la jumătate de preț.

Electrica Furnizare Discount

Expressorul de cafea care va ajunge la primăria din Bârlad poate fi folosit şi de la distanţă printr-o aplicaţie de la Amazon, ce permite utilizatorilor să îşi comande cafeaua dorită printr-o comandă vocală.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare