Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Mașină de colecție, ce poartă numele unui celebru avion de luptă, adusă pentru omologare la RAR

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Mașină de colecție, ce poartă numele unui celebru avion de luptă, adusă pentru omologare la RAR

O mașină de colecție a fost adusă la RAR Vaslui pentru testare și omologare. Este vorba despre un Spitfire produs de Triumph în 1973, un model produs pe parcursul a cinci generații, extrem de popular în raliurile de stradă.

Inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR), filiala Vaslui, au avut parte de o surpriză plăcută zilele trecute. Un colecționar a adus pentru testare și omologare un model Spitfire produs de Triumf, numit după celebrul avion de luptă britanic din al Doilea Război Mondial.

„Puteți să identificați raritatea doar privind prima fotografie? Modelul Spitfire produs de Triumph a fost desenat de un designer italian și denumit după un avion de luptă britanic din al Doilea Război Mondial, Supermarine Spitfire”, au comentat reprezentanții RAR.

Mașina este extrem de cunoscută pentru performanțele înregistrate în raliurile de stradă, dar și în competiții oficiale la nivel europen.

„Mașina pe care au fotografiat-o colegii de la RAR Vaslui este fabricată în anul 1973 și are un motor de 1.3 litri pe benzină. Modelul a fost produs pe parcursul a cinci generații și a fost popular în raliurile de stradă, dar și în competițiile oficiale, câștigând titluri în campionate naționale, dar și la Turul Franței, Raliul de la Geneva sau Raliul Alpin”, dau câteva detalii tehnice reprezentanții RAR despre bijuteria pe patru roți.

Cadillac Coupe DeVille, o apariție de senzație
La jumătatea lunii aprilie 2023, RAR Vaslui a avut parte de o altă apariție de senzație. Este vorba despre un Cadillac Coupe DeVille, 1977, adusă de proprietar în reprezentanța din Vaslui.

RAR numește mașina drept „o emblemă a automobilelor americane”.

„Motorul de 7L și dimensiunile generoase nu îl fac să fie prea manevrabil în traficul aglomerat, dar această „clasică” are toate atuurile pentru a fi admirată. Mașina a fost adusă din SUA în anul 2015”, spun reprezentanții RAR.

Tot atunci, un ieşean care şi-a dus maşina la RAR a reuşit să atragă toate privirile. Acesta s-a prezentat cu un autoturism fabricat în anul 1914, produs de Ford, o raritate pe străzi în anul 2023.

Autoturismul adus la Registrul Auto Român Iaşi este o raritate în zilele noastre, deoarece în lume ar mai exista aproximativ 200-250 de astfel de modele. Angajaţii RAR Iaşi au rămas surprinşi de frumuseţea autoturismului şi au simţit nevoia să posteze câteva fotografii pe reţelele de socializare.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea