Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: „Marșul pentru viață”, desfășurat azi la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Capitala Țării Moților” s-a alăturat azi celor 12 localități de pe cuprinsul Eparhiei Alba unde se desfășoară în acest an „Marșul pentru viață”, această a noua ediție a evenimentului având ca slogan „Unic din prima secundă” și binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

 Coordonat de preoții din Câmpeni, evenimentul a debutat la miezul zilei, după ieșirea credincioșilor de la Sfânta Liturghie de duminică, și s-a desfășurat pe traseul Calea Turzii – strada Horea – strada Meșteșugarilor – Piața Avram Iancu. Având numeroase pancarte cu mesaje, la marș au participat câteva sute de credincioși de toate vârstele – tineri, vârstnici, familii cu copii, elevi, profesori de religie, precum și câteva oficialități din administrația publică locală între care s-a regăsit primarul Ioan Călin Andreș – din care o foarte mare parte dintre aceștia s-au oprit ulterior în piața centrală a orașului.

 În Piața „Avram Iancu” a fost citit mesajul transmis de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei, precum și alte îndemnuri creștine, apoi s-a desfășurat un moment artistic de poezii și cântece special dedicate acestui eveniment, prezentate de câțiva tineri din Apuseni.

Acest eveniment – prin care s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viață al copiilor nenăscuți și care transmite tuturor stoparea avorturilor – se desfășoară anul acesta în peste 600 de localități din România și Republica Moldova, deoarece în numeroase orașe din cele două țări se desfășoară „Luna pentru viață 2019”, sub genericul „Unic din prima secundă”, având ca punct culminant „Marșul pentru viață”, ce a ajuns la cea de a IX-a ediție națională.

Sursă foto: Facebook

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea