Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Marșul Cărților și al Cititorilor, la Cugir. Peste 150 de elevi au celebrat cartea, de ziua ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul educațional local ,,Marșul Școlilor și al învățăturii” este un proiect subscris proiectului Național ,,Marșul cărților”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean reprezentat de inspector școlar general prof. Marcela Dărămuș și  inspector școlar prof. Monalisa Borza, cu Casa Corpului Didactic Alba și Casa de Cultură Cugir.

Evenimentul organizat în curtea Colegiului Național ,,David Prodan”  a cuprins două părți: Spectacol compus din activități  cultural artistice pregătite  de Școala Gimnazială nr.3: muzică populară interpretată deMaximiliana Poienar,  poezie recitată de Alexia Herlea și dans aerobic al formației ,,Ritmic Dance”. Școala Gimnazială Ceru Băcăinți a prezentat o poezie interpretată de Bota Marius.

O surpriză plăcută a venit din partea Școlii Gimnaziale ,,David Prodan” Săliștea, care  a prezentat  muzică populară interpretată de Bogdan Georgiana Vanesa și Jurjiu Daria Maria, precum și dansuri populare ardelenești.  Printr-o prezență semnificativă la manifestare, Școala Gimnazială  ,,Singidava” a prezentat un monolog intrepretat de Dărăban Roxana. Un moment atractiv l-a constituit o poezie scrisă și interpretată la chitară de Adrian Dache(Colegiul ,,David Prodan”), iar  pe ritmul muzicii interpretate la chitară de Laurențiu Presecan s-a desfășurat  o defilare E-cool cu rochii create din material reciclabile, creatoare Anca Csutka , modele fiind elevele Andreea Ciucur, Roxana Matei,  Roxana Mizgar și Denisa Trif.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost consacrată ,,Marșului cărții”, elevii deplasându-se pe traseul Colegiul ,,David Prodan” – Casa de Cultură, prilej ca participanții să împartă trecătorilor câteva sute de cărți și  fluturași și pancarte, care au fost inscripționate anterior de elevi, cu citate literare ce promovează cititul cărților. Momentul a fost apreciat și aplaudat de către trecătorii prezenți de-a lungul marșului. La Casa de Cultură, elevii au primit circa 50 de cărți  din partea instituției prin intermediul profesoarei Rodica Florea. O grupă de jandarmi și un echipaj al Polișiei Cugir au asigurat ordinea pe tot parcursul manifestării.

La această activitate desfășurată cu scopul promovării lecturii și învățăturii, au  participat circa 150 de copii cărorali  se vor înmâna diplome de participare. Lor li s-au alăturat directori ai instituțiilor  amintite, precum: Cristian  Suciu, Florina Dubleș, Stela Anca Țîrlea,  prof. CDI Tatiana Ungurianu, cadre didactice care au însoțit elevii pe parcursul marșului

  (C.P.)

[nggallery id=4081]

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea