FOTO: Marșul Cărților și al Cititorilor, la Cugir. Peste 150 de elevi au celebrat cartea, de ziua ei

Paul Voicu - Primar 2020

Proiectul educațional local ,,Marșul Școlilor și al învățăturii” este un proiect subscris proiectului Național ,,Marșul cărților”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean reprezentat de inspector școlar general prof. Marcela Dărămuș și  inspector școlar prof. Monalisa Borza, cu Casa Corpului Didactic Alba și Casa de Cultură Cugir.

Evenimentul organizat în curtea Colegiului Național ,,David Prodan”  a cuprins două părți: Spectacol compus din activități  cultural artistice pregătite  de Școala Gimnazială nr.3: muzică populară interpretată deMaximiliana Poienar,  poezie recitată de Alexia Herlea și dans aerobic al formației ,,Ritmic Dance”. Școala Gimnazială Ceru Băcăinți a prezentat o poezie interpretată de Bota Marius.

ELIT

O surpriză plăcută a venit din partea Școlii Gimnaziale ,,David Prodan” Săliștea, care  a prezentat  muzică populară interpretată de Bogdan Georgiana Vanesa și Jurjiu Daria Maria, precum și dansuri populare ardelenești.  Printr-o prezență semnificativă la manifestare, Școala Gimnazială  ,,Singidava” a prezentat un monolog intrepretat de Dărăban Roxana. Un moment atractiv l-a constituit o poezie scrisă și interpretată la chitară de Adrian Dache(Colegiul ,,David Prodan”), iar  pe ritmul muzicii interpretate la chitară de Laurențiu Presecan s-a desfășurat  o defilare E-cool cu rochii create din material reciclabile, creatoare Anca Csutka , modele fiind elevele Andreea Ciucur, Roxana Matei,  Roxana Mizgar și Denisa Trif.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost consacrată ,,Marșului cărții”, elevii deplasându-se pe traseul Colegiul ,,David Prodan” – Casa de Cultură, prilej ca participanții să împartă trecătorilor câteva sute de cărți și  fluturași și pancarte, care au fost inscripționate anterior de elevi, cu citate literare ce promovează cititul cărților. Momentul a fost apreciat și aplaudat de către trecătorii prezenți de-a lungul marșului. La Casa de Cultură, elevii au primit circa 50 de cărți  din partea instituției prin intermediul profesoarei Rodica Florea. O grupă de jandarmi și un echipaj al Polișiei Cugir au asigurat ordinea pe tot parcursul manifestării.

Mihail David - 2020

La această activitate desfășurată cu scopul promovării lecturii și învățăturii, au  participat circa 150 de copii cărorali  se vor înmâna diplome de participare. Lor li s-au alăturat directori ai instituțiilor  amintite, precum: Cristian  Suciu, Florina Dubleș, Stela Anca Țîrlea,  prof. CDI Tatiana Ungurianu, cadre didactice care au însoțit elevii pe parcursul marșului

  (C.P.)

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Tatiana Ungurianu 2 iunie 2017 at 11:28

Evenimentul ,,Marșul școlilor și al învățăturii” a fost organizat de Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir, prin director prof. Ionela Cozmescu, cu sprijinul Primăriei Cugir care a asigurat ordinea marșului prin echipele de jandarmi și poliție care au însoțit elevii, cu sprijinul Bibliotecii CCD Alba, prin dna Onișoru Viorica, cărora le mulțumesc personal pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect la nivel local. Mulțumesc tuturor directorilor și profesorilor de la școlile menționate care au asigurat participarea și s-au implicat, precum și Colegiului Tehnic ,,ID Lăzărescu”, director prof.Ionuț Iancu care a asigurat participarea elevilor la eveniment având ca prof. însoțitori pe Olga Simionescu, Alina Cărpinișan, Alexandru Pereanu. Mulțumesc tuturor elevilor pentru efortul depus atât în pregătirea pancartelor, cărților pe care le-au distribuit, în realizarea programelor prezentate cât și pentru participarea la marș!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...