Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Marș de noapte cu torțe și strigăte al luptătorilor daci și romani în Piața Cetății din Alba Iulia, la Festivalul Cetăţilor Dacice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada cu torte la Festivalul Cetatilor Dacice93În fața Porții a IV-a Cetății, trupele de daci, romani și barbari și-au prezentat ”arsenalul” în fața turiștilor și albaiulienilor, veniți în Orașul Marii Uniri, cu ocazia Festivalului Cetăților Dacice. Încrezători în șansele lor din luptele de zi și de noapte ce vor avea loc mâine, fiecare trupă, Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii de Fier ai Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, PRO Antica Leg XIIII GMV, Legio I Italica & Cohors Thracum, Lupii Daciei & Cohors III Campestris sau Sarmis promit spectacol total la a VIII-a ediție a evenimentului.

Este de precizat faptul că nu toți membrii și toate echipele au fost prezente la parada cu torțe deoarece o parte dintre ei au ajuns deja la Ighiu unde își instalează cortul și fac planuri pentru luptele de mâine. Festivalul adună un număr record de reenactori și în Parada cu torte la Festivalul Cetatilor Dacice82premieră, în România, o bătălie pe timp de noapte.

Parada cu torțe a fost un eveniment care a deschis Festivalul Cetăților Dacice. Luptătorii au pornit din fața Porții a IV-a, spre Piața Unirii, s-au întors spre Catedrala Ortodoxă, Parcul Unirii, până în față la Hotel Cetate unde au urcat în căruțe pentru a pleca spre Ighiu.

Nu ratați așadar una dintre cele mai spectaculoase lupte dintre daci și romani care va avea loc la Ighiu și înainte de a vă pregăti de război nu uitați să vă alegeți un favorit. Sunt trupe din țară și străinătate, tineri și vârstnici, femei și bărbați, toţi determinaţi şi bine antrenaţi.

Iar la sfârşit aş vrea să vă întreb, vor câștiga romanii Festivalul Cetăților Dacice?

[nggallery id=1980]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea