FOTO: Mai multe case de vacanță și porțiuni de drum de pe Râul Mic din Cugir, afectate de viituri. Barajul de la ”Rândunica” – stavilă în fața puhoaielor
Nici unii proprietari de pensiuni sau cabane turistice din Cugir, n-au fost ocoliți de furia apelor dezlănțuite în urma ploilor torențiale căzute în munții din apropiere.
O ploaie torențială ce s-a abătut vineri, în zona Arieșul – Prislop – Șurianu (peste 60 litri pe metru pătrat), a ridicat debitul Râului Mic, apele învolburate măturând tot ce le-a stat în cale, producînd serioase avarii caselor de vacanță situate între cabana ,,Rîndunica” și zona Arieșul, dar a distrus și unele porțiuni de drum aflat pe această arteră de acces spre satele și munții din apropiere.
De asemenea, apele dezlănțuite au provocat pagube și unui gospodar crescător de albine, ai cărui stupi au fost afectați de puhoaie. Potrivit reprezentanților SVSU Cugir, precum și a unor localnici, efectele viiturilor ar fi fost devastatoare, dacă barajul situat pe Râul Mic, n-ar fi fost golit, fapt ce a permis ca acesta să preia apele veninte de pe versanți, umplându-l până aproape de cota maximă, salvând în acest fel de la inundații, zeci de locații aflate în aval.
,,Dacă barajul nu era decolmatat și apoi lăsat gol, se putea reedita momentul din vara anului 1999, când Râul Mic a făcut pagube însemnate în urma inundațiilor produse de revărsarea apelor”, ne-a declarat I.C. unul dintre martorii la acele evenimente de tristă amintire.
Potrivit unor informații primite de la persoane care au trecut vineri prin momente de groază, la ora actuală se lucrează la refacerea cât de cât a drumului pe porțiunile afectate de viituri, precum și la restabilirea furnizării de energie electrică în satul Călene.
(C.P.)
[nggallery id=5842]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor