FOTO: Mai multe case de vacanță și porțiuni de drum de pe Râul Mic din Cugir, afectate de viituri. Barajul de la ”Rândunica” – stavilă în fața puhoaielor

Nici unii proprietari de pensiuni sau cabane turistice din Cugir, n-au fost ocoliți de furia apelor dezlănțuite în urma ploilor torențiale căzute în munții din apropiere.

O ploaie torențială ce s-a abătut vineri, în zona Arieșul – Prislop – Șurianu (peste 60 litri pe metru pătrat), a ridicat debitul Râului Mic, apele învolburate măturând tot ce le-a stat în cale, producînd serioase avarii caselor de vacanță situate între cabana ,,Rîndunica” și zona Arieșul, dar a distrus și unele porțiuni de drum aflat pe această arteră de acces spre satele și munții din apropiere.

INFORMARE COVID-19

De asemenea, apele dezlănțuite au provocat pagube și unui gospodar crescător de albine, ai cărui stupi au fost afectați de puhoaie. Potrivit reprezentanților SVSU Cugir, precum și a unor localnici, efectele viiturilor ar fi fost devastatoare, dacă barajul situat pe Râul Mic, n-ar fi fost golit, fapt ce a permis ca acesta să preia apele veninte de pe versanți, umplându-l până aproape de cota maximă, salvând în acest fel de la inundații, zeci de locații aflate în aval.

,,Dacă barajul nu era decolmatat și apoi lăsat gol, se putea reedita momentul din vara anului 1999, când Râul Mic a făcut pagube însemnate în urma inundațiilor produse de revărsarea apelor”, ne-a declarat I.C. unul dintre  martorii la acele evenimente de tristă amintire.

Potrivit unor informații primite de la persoane care au trecut vineri prin momente de groază, la ora actuală se lucrează la refacerea cât de cât a drumului pe porțiunile afectate de viituri, precum și la restabilirea furnizării de energie electrică în satul Călene.

   (C.P.)   

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...