Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO Lupta pentru Cotroceni a început din Alba Iulia. Ponta a ales orașul Unirii pentru organizarea celui mai mare Congres național

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Congresul national PSD94Lupta pentru Cotroceni a început din Alba Iulia, orașul în care a avut loc Marea Unire. Victor Ponta și ”greii” din PSD au ales să organizeze cel mai mare Congres național în Capitala de suflet a tuturor românilor.   

Congresul este organizat la Pavilionul Mercur de lângă Alba Iulia, are o parte tehnică, în care se validează candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, precum şi o parte de discursuri.

Discursurile ținute de candidatul la Președinția României Victor Ponta sunt audiate de 30.000 de delegaţi, care se reunesc, separat, în fiecare organizaţie judeţeană în parte. Legătura dintre Alba Iulia şi organizaţiile judeţene făcându-se sistem de video-conferinţă, interactiv.

UPDATE 1: Candidatura lui Victor Ponta la alegerile pentru președinția României, din luna noiembrie, a fost validată. La reuniunea de la Alba Iulia, care a avut loc în sistem de videoconferință, au votat cei peste 30.000 de delegați din toată țara din cadrul celor 46 de filiale care au adoptat rezoluții în acest sens.

Ca președinte al României mă voi lupta ca România și românii să fie din nou uniți. Împreună, în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, putem și suntem capabili să fim din nou uniți, să fim mândri că suntem români„, a spus Victor Ponta, în discursul său.

Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidențial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului și al președintelui Victor Viorel Ponta„, a adăugat președintele PSD.

UPDATE 2:Cu Victor Ponta președintele PSD-ului am câștigat toate bătăliile electorale, cele mai importante bătălii politice din ultimii ani. Mai avem această ultimă bătălie care este cea mai importantă pentru că acum se va decide dacă regimul Băsescu va continua prin unul din urmașii lui, sau va fi definitiv schimbat și România va avea un nou președinte, un președinte tânăr în persoana lui Victor Ponta. (…) Pe 16 noiembrie românii vor alege schimbarea acestui regim cu unul nou, corect sau continuarea acestui regim abuziv„, le-a spus participanților la Congres Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD.

Revenim cu declarații și imagini.

–––––––––––––––

Toate cele 40 de organizații județene + 6 de sector încep de la ora 16.00 conferința de partid, iar de la ora 17.00 va începe Congresul național PSD, care este transmis pe ecrane uriașe, la toate organizațiile din țară cât și la televizor. Acesta pare a fi cel mai mare Congres național din România.

În partea tehnică, vicepreşedinţii regionali iau cuvântul şi anunță rezoluţiile adoptate la nivelul regiunilor lor în ceea ce priveşte candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Evenimentul precede lansarea oficială a candidaturii la Președinția României, din data de 20 septembrie, de pe Arena Națională, manifestare la care sunt așteptați circa 70.000 de social-democraţi, dintre care 500 din județul Alba.

La Congres și-au anunțat prezența europarlamentarul Victor Negrescu, liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, Andrei Dolineaschi – secretar general PSD, Valeriu Zgonea – președintele Camerei Deputaților, Rovana Plumb – ministrul Muncii, Mircea Dușa – ministrul Apărării, Ioan Rus – ministrul Transporturilor, Dan Șova – purtător de cuvânt al PSD, Nicolae Bănicioiu – ministrul Sănătății, Titus Corlățean – ministrul de Externe, Robert Cazanciuc – ministrul Justiției, Daniel Constantin – ministrul Apărării, Eugen Teodorovici – ministrul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu – ministrul Delegat pentru Învățământ superior, Cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, Remus Pricopie – ministrul Educației Naționale, Florin Jianu – ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism, Răzvan Nicolaescu – ministrul Energiei, Darius Vâlcov – ministrul delegat pentru Buget, Doina Pană – ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură și Mihai Sturzu – președintele TSD.

[nggallery id=2311]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea