Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare, sărbătorită la Colegiul Național I.M Clain Blaj. Elevi costumați în personaje preferate din cărțile citite și panou cu fragmentele ce i-au impresionat

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Miercuri, 25 octombrie 2017, elevii Colegiului Național „Inochentie Micul Clain” Blaj au creat un cadru de poveste pentru a celebra ”Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare”, un proiect educațional realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și  Casa Corpului Didactic.

Activitățile susținute în cadrul Colegiului Național „Inochentie Micul Clain” au fost realizate cu sprijinul conducerii instituției, a cadrelor didactice și a bibliotecarei Maria Brad.

Obiectivul proiectului inițiat de către Viorica Gențiana Onișoru, bibliotecar al CCD Alba, a fost de a promova lectura în rândul elevilor, în vederea formării unor deprinderi de comunicare.

Evenimentul organizat s-a desfășurat în cadrul Centrului de documentare și informare al instituției de învățământ, un spațiu special ales, datorită faptului că reprezintă un loc deosebit, care îndeamnă la meditație și stimulează lectura. În plus, nu se poate vorbi despre cărți, fără a le avea alături, într-un moment în care acestea sunt sărbătorite.

În acest context, aproximativ 100 de elevi, împreună cu profesorii coordonatori- Codruța Fleșer, Carmen Simu, Iulia Tarko, Ioana Breazu- au realizat un frumos program pentru a puncta importanța lecturii, cărților, bibliotecilor, precum și a cititorilor. Elevii claselor a V-a și a VIII-a au dat dovadă de multă ingeniozitate, costumându-se în personajele preferate din cărțile citite, folosind materiale reciclabile. Momentele acestea au evidențiat plăcerea lecturii și interesul elevilor pentru astfel de activități.

A doua etapă a manifestării a constat în prezentarea cărților preferate, în vederea stimulării interesului celor prezenți pentru a lectura operele literare. În acest sens, cei implicați au realizat coperțile cărților citite, dând dovadă de talent și originalitate. Prezentările tuturor au surprins ideile principale din fiecare operă, iar mesajul final a fost unul marcant, demonstrând faptul că lectura este o prezență constantă între preocupările tinerei generații.

Pe lângă aceste momente deosebite, pline de entuziasm și de emoție, s-a făcut remarcată implicarea elevilor de liceu din clasele a IX-a A, a IX-a D,a X-a D și a XI-a D, care au optat pentru realizarea unor panouri, aducând în prim-plan cărțile și lectura. Aceștia au selectat din cărțile citite fragmentele ce i-au impresionat, care le definesc oarecum caracterul și i-au sensibilizat într-o mare măsură.

Finalul manifestării a fost marcat de aprecieri și multe aplauze pentru cei care s-au implicat în derularea acestei activități. Toții elevii au primit semne de carte și au fost recompensați cu dulciuri.

Conducerea școlii felicită cadrele didactice, elevii și pe doamna bibliotecar pentru modul în care s-a desfășurat activitatea, susținând astfel de manifestări, care contribuie la promovarea instituției de învățământ, a transmis prof. dr. Ioana Breazu.

[nggallery id=4760]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea