Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Lumânări aprinse în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, în amintirea vicitimelor consumului de droguri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub sloganul „În viaţă sănătatea are prioritate, nu drogurile! Victimile consumului de droguri nu mai au priorităţi, doar lumânări aprinse. Tu ce priorităţi ai?” Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a organizat miercuri seara, de la ora 21.00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia o acţiune menită să evoce aminitrea victimelor consumului de droguri. Astfel,  reprezentanţi ai CPECA Alba alături de câţiva elevi si studenti în frunte cu Janeta Lăpăduş, preşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia au aprins  lumânări dispuse în formă de fundiţă antidrog şi au scris pe asfalt această frază, ca un moment de sensibilizare a opiniei publice privind riscul de deces ca urmare a consumului de droguri.

 Aceştia au ţinut un moment de tăcere şi reflecţie ca semn că victimele consumului de droguri nu au fost date uitării şi ca solidaritate în lupta antidrog.

 Acţiunea a marcat finalul campaniei „Prea rebel să fii condus!”, de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substanţele noi cu proprietăţi psihoactive. Scopul a fost conştientizarea riscurilor consumului de droguri şi promovarea serviciilor oferite în cadrul sistemului naţional de asistenţă integrată a consumatorilor.

 Evenimentul a fost organizat de  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog iar parteneri în desfăşurarea acestei activităţi au fost Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Consiliul Judeţean al Elevilor Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea