Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Lucrări edilitare la Alba Iulia în toiul toamnei

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 Profitând de zilele deosebit de frumoase ale acestei toamne prelungite, administraţia municipiului Alba Iulia desfăşoară în această perioadă o diversitate de lucrări edilitare pentru sporirea confortului cetăţenilor. Se montează corpuri de iluminat, panouri electronice şi alte mijloace suplimentare de creştere a siguranţei în municipiu. De asemenea se fac reparaţii şi modernizări în curtea şcolii „Ion Agârbiceanu”, se amenajează intersecţia de lângă magazinul  Lidl şi se înlocuieşte reţeaua de apă în zona pieţei din Cartierul Cetate.

Vă prezentăm mai jos câteva date transmise de reprezentanţii primăriei:

În această perioadă s-au schimbat 70 de corpuri de iluminat pe Calea Moţilor. De la o putere instalată de 250 W la 150W, cu respectarea clasei de iluminare specifice tipului de drum. Practic s-a optimizat consumul pe acest tronson. În această săptămână se vor monta pe porţiunea de drum modernizata DN1- E81 mijloace suplimentare de creştere a siguranţei rutiere, catadioptrii pe giratoriile nou create şi panouri electronice de avertizare şi informare a vitezei de rulare.

Tot în relaţia cu DN1 – E81 au fost modernizate drumurile adiacente (ex. str. Fabricilor) intens circulate şi utilizate de către agenţii economici din zonă. Practic prin asfaltarea acestor drumuri secundare se protejează lucrarea principală şi se îmbunătăţesc condiţiile de trafic.

În prezent se amenajează intersecţia de lângă magazinul LIDL. Operatorul economic a amplasat conform autorizaţiei un giratoriu, iar Primăria reconfigurează racordurile, reface cotele de călcare pentru accesul pietonal, toaletează vegetaţia din zonă şi amplasează signalistica corespunzătoare pentru siguranţa rutieră.

Stadiul lucrărilor de modernizare a curţii şcolii “Ion Agârbiceanu” este avansat faţă de perioada estimată iniţial. S-a decopertat stratul existent, s-au amplat rigolele marginale, s-a intrdus reţeaua pluvială şi s-au turnat fundaţiile pentru noua platformă. După această etapă se va turna balast, stratul stabilizator şi ulterior asfaltul, urmând să se amenajeze şi terenul de sport sintetic. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie, cu cel puţin o lună înaintea termenului contractat. Foto ataşat.

Tot în această perioadă s-a înlocuit reţeaua de apă pe străzile care se intersectează cu artera colectoare Toporaşilor în zona pieţei din cartierul Cetate (Ghioceilor, Fântânele, Iederei, Dr. Aurel Vlad, Nichita Stănescu). În prezent se repară porţiunile de asfalt afectate urmând ca în anul următor să se introducă un proiect mai amplu, de reabilitare a respectivelor străzi. Lucrările au fost efectuate din fonduri IDE aflate la dispoziţia operatorului de apă “APA CTTA”.

[nggallery id=540]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni Studentă la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai, Bianca este o tânără pasionată de arta de a picta. Îmbină această plăcere cu rădăcinile sale din Țara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea