Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Lucrări de refacere a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori: Licitație de peste 4.4 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba a lansat de curând în SEAP o licitație pentru refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut.

Primul pod se află la km 4+700, pe Valea Pianului, în locul numit “La Făgădău” şi a fost distrus în totalitate de inundaţii, făcând imposibilă desfăşurarea traficului auto şi pietonal. Cu privire la podul aflat pe Valea Răchitei, de la km 24+090, majoritatea elementelor constructive sunt într-o stare de degradare accentuată, putând afecta în timp structura acestuia, traficul auto şi pietonal nedesfăşurându-se momentan în condiţii de siguranţă şi confort.

Pentru a putea asigura continuitatea drumului judeţean, se vor construi 2 poduri noi, care vor asigura
parametrii normali de exploatare pentru clasa tehnică aferentă drumului judeţean. Totodată, se va asigura secţiunea de scurgere pentru un debit maxim prognozat.

Podeţele au fost şi ele afectate de inundaţiile din luna iunie 2019, aflându-se într-o stare precară în urma colmatării, fiind necesară astfel refacerea lor.

Cele 14 obiective de investiții se afla pe traseul DJ704A:

a)pod km 4+700
b)podeț km 15+900
c)podeț km 16+100
d)podeț km 18+300
e)podeț km 18+500
f)podeț km 19+300
g)podeț km 20+900
h)podeț km 21+000
i)podețe km 21+800
j)podețe km 22+200
k)podețe km 22+300
l)podeț km 23+200
m)podeț km 23+900
n)pod km 24+900

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice. Se consideră că lucrările propuse necesită execuția în regim de urgență,urmând ca prin punerea în siguranță a zonelor afectate de calamități în urma implementării investiției să se atingă următoarele obiective:

– prevenirea posibilelor accidente sau evenimente cauzate de erodări de maluri, alunecări de teren, blocaje de drumuri sau accese;
– prevenirea posibilelor inundațiiin sezonul ploios;
– eliminarea efectelor negative și a pagubelor produse de inundații, printr-o dimensionare corespunzătoare a noilor lucrări;
– prevenirea situațiilor de închideri de drum, cauzate de astfel de calamități;
– înlăturarea sau prevenirea apariției restricțiilor de circulație pe poduri si podețe;
– desfășurarea traficului auto și pietonal în condiții optime de siguranță și confort;
– îmbunătățireaaccesibilității și mobilitățiipopulației, bunurilor și serviciilor.

Drumul judeţean 704 A are o importanţă deosebită întrucât asigură legătura dintre localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari şi Răchita cu Municipiul Sebeş. La data de 1 iunie 2019, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în partea de sud a judeţului Alba, trei comune (Pianu, Săsciori şi Săliştea) au fost inundate, câteva sute de persoane fiind evacuate, locuinţele, reţelele de utilităţi şi infrastructura rutieră fiind afectate. În cazul în care aceste lucrări nu ar fi efectuate, există riscul întreruperii circulaţiei rutiere şi, implicit, izolarea zonei şi a locuitorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea