Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Lucrări de modernizare pe DC117: Acces la infrastructură pentru locuitorii izolați ai comunei Bucium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se toarnă asfalt pe DC117, între Valea Șesii și Detunata, comuna Bucium, un drum montan cu piesaje de poveste.

Primăria comunei Bucium realizează această lucrare pentru a oferi tututor cetățenilor din zonele izolate ale comunei un mod de viață civilizat, punându-le la dispoziție acestora o infrastructură adecvată. Totodată, administrația din zonă își dorește ca prin acest proiect să se reducă depopularea satelor, atât de problematică în arealul munților Apuseni.

„Vremea ține cu noi, așa că la Detunata s-a turnat stratul de uzură, în partea de sus, drumul arată acum foarte bine după ce au fost remediate problemele de la bitum,  iar în proporție mare drumul e pregătit pentru stratul de binder și în partea de jos, s-au făcut și zidurile de sprijin, lucrurile se mișcă bine.

Referitor la drumul de la Valea Șesii menționăm că încă nu este pregătit pentru a se turna asfalt, mai trebuie unele remedii la stratul de piatră și având în vedere că, firma care execută lucrarea colaborează foarte bine, cu siguranță se vor rezolva și în curând o să avem asfalt și acolo.

Menționăm că în Comuna Bucium se pune accent pe oameni și încercăm o dezvoltare durabilă în care fiecare casă oricât de izolată este să aibă acces la infrastructură. Nu se pot toate dintr-o dată, dar e esențial ca pentru reducerea depopulării satelor, oamenii să aibă acces la infrastructură, fie că e o casă, două sau zece.

Mulțumim locuitorilor din satele afectate de aceste lucrări pentru colaborare și răbdare și sperăm că în curând să fie totul așa cum ne dorim cu toții.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Comunei Bucium.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea