Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Lucrări de igienizare la Rădeşti: Beneficiarii venitului minim garantat execută lucrări de curăţenie, în toate satele componente comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beneficiarii venitului minim garantat din Rădeşti însoţiţi de viceprimarul Nicolae Bucur au luat cu asalt mai multe zone ale comunei, într-o amplă acţiune de salubrizare destinată programului curăţeniei de primăvară. Un program care vizează lucrări de igienizare de primăvară, în cele trei localităţi componente ale comunei: Rădeşti, Leorint şi Meşcreac.

Potrivit viceprimarului, primăria a decis să-i pună la treabă pe beneficiarii venitului minim garantat, beneficiari ai legii 416/2001, care au obligaţia de a presta muncă, în folosul comunităţii, după un plan de lucrări aprobat de consiliul local.

Astfel, aceştia sunt folosiţi la lucrări precum: curăţirea rigolelor, trotuarelor, locurilor de joacă, greblat, adunat crengi şi frunze, udat spaţii verzi(unde e cazul) ş.a.  Miercuri, în jurul amiezii, peste 20 de persoane în frunte cu viceprimarul comunei au putut fi văzute făcând curăţenie(foto) pe cele două părţi ale drumului comunal care face legătura dintre localitatea Rădeşti, peste podul Mureş şi Drumul Naţional 7, în zona Aiud. „Este o acţiune pe care o facem nu doar acum când se apropie sărbătorile de Paşte, ci aceste lucrări de igienizare sunt programate pe baza unui plan de activităţi ce se vor derula cu beneficiarii venitului minim garantat, de câte ori situaţia o impune”, ne-a declarat viceprimarul Nicolae Bucur.

(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a primit acordul statului român pentru derularea unui proiect geologic de prospectare după noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu. 

Este vorba despre o zonă compactă de circa 250 kmp ce include localitățile Blaj, Cenade, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șona, Jidvei, Valea lungă din județul Alba și Micăsasa, Axente Sever, Copșa Mică și Șeica Mică în județul Sibiu.

Citește și: Noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu: Aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice

În data de 31 august 2023 Agenția Națională de Resurse Minerale a dat aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice 3D în perimetrul de explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră RG 03 Transilvania Sud. Datele geologice prin această metodă foarte modernă se obțin pe două căi principale: detonarea controlată și vibrarea controlată.

Concret, se generează unde elastice de mică intensitate la suprafața solului, acestea pătrund în subsol și „răspunsul” la traversarea diferitelor straturi geologice oferă datele căutate.

Scopul acestei prospecțiuni estimată la 10 milioane de lei și executată pentru Romaz de compania Prospecțiuni SA este de a confirma datele 2D existente. Putem deduce că dacă Romgaz a decis să investească în noi prospecțiuni, datele 2D sunt încurajatoare. Lucrările de prospectare vor începe în această lună și vor dura 4–5 luni. Compania Prospecțiuni SA este principalul furnizor de lucrări de prospecțiuni geologice și geofizice din România, dar are și o activitate importantă peste hotare: Portugalia, Senegal, Republica Moldova, Bulgaria, Croația, Albania, Siria, Iran, Tadjikistan, Georgia, Myanmar, Maroc etc.

Cererea de energie, preferabil la prețuri cât mai accesibile, este în continuă creștere, dar un raport al Romgaz arată un declin de 5,2 la sută al extracției de gaze naturale de către companie în primele 6 luni ale anului. Asta în principal pentru că zăcămintele cunoscute se epuizează și, de aceea, este imperios necesară găsirea altora și dezvoltarea altor exploatări.

Să sperăm că nu vor da buzna ecologiștii rusofili și apocaliptici și aici, cum au dat la Pungești (Galați) sau chiar mai aproape de noi la Roșia Montană. Și să sperăm că dacă se întâmplă, statul va avea destulă rațiune să asculte oamenii de știință și specialiștii și nu va ceda, cum a făcut-o în alte cazuri, presiunilor conspiraționiste și prost informate.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare